Oldal kiválasztása

Az utóbbi napokban a Smite mellett egy másik új játék is lekötötte a figyelmemet. Nevezetesen a Perfect World legújabb MMORPG-játéka, a Swordsman, ami Louis Cha The Smiling, Proud Wanderer című könyve alapján készült, és kísértetiesen hasonlít egy régebbi játékra, a Nine Dragonsra – csak éppenséggel jobb.

swordsman1

A játék kezdetén a Ming dinasztia idejében járunk, Kínában, Lone Sword Village-ben, ahol váratlanul egy csapat idegen támadja meg a szülőfalunkat és mindenkit lemészárol. Ekkor kedves kis hősünk természetesen bosszút esküszik, és szépen elmegyünk kung fut tanulni. Eleinte egyszerű feladatokat kapunk, járkáljunk ide-oda, vagy ugorjunk fel egy szekérre, majd ezek végeztével eldönthetjük, hogy melyik iskolához szeretnénk csatlakozni. A shaolin és a Wu-tang még a nem szakavatottaknak is ismerősen cseng. Ez a kettő, valamint az E’mei, a tradicionális vonalat képviselik – és azt itt meg kell jegyeznem, hogy a Shaolin iskolához csak pasi karakterek csatlakozhatnak. Mellettük megtalálható még három új iskola, az Infinity, a Harmony és a Splendid. No, és persze a kirekesztettek: a Five Venoms – ahová a Shaolin mintájára csak lányok csatlakozhatnak, nagy eséllyel pont ezért nem csípik őket a többiek –, és a Sun and Moon Cult. Minden iskolának megvan a maga stílusa és fegyvere, a játékos nem győz válogatni.

swordsman2

Én nagyon be voltam sózva, amikor felfedeztem. Korábban már játszottam a fent említett Nine Dragons játékkal, és mivel az hamar belopta magát a szívembe, lelkesen belevágtam ebbe is. Hosszú, türelmetlen várakozás után végre sikerült feltelepülni a gépemre, én pedig beszabadultam. A karakter testreszabásánál nincs túl sok lehetőség, de arra pont elég, hogy kialakítsunk egy olyat, ami megfelel az ízlésünknek. Aztán, miután beszabadultam, megtörtént az a szokatlan dolog, hogy elkezdtem végignézni a játék közbeni kis videókat, amik egyre többet és többet árulnak el a történetről. Ezeket a legtöbb ember átskippeli, én is ilyen vagyok, ám mivel a harcművészetek közel állnak a szívemhez, nem bántam azt a pár percet, amit időnként rá kellett szánni. Némi tanakodás után a Five Venoms iskolához csatlakoztam, ahol igencsak hamar nagyon menő ostorral csapkodós néni lettem. Néhány haverom meg is jegyezte, hogy ezentúl félteni fogják a randi partnereimet, most, hogy ostorral csapkodok. Könnyen lehet haladni, a feladatok egyszerűek, nem túlhúzottak, a képességek pedig nagyon jól néznek ki – mármint az én ostoraim biztosan.

A könyvről, amely alapján a játék készült, még fontos megjegyeznem, hogy a hazájában díjat is nyert. Keleten az ilyen típusú könyveknek van saját műfaja is, a wuxia, amely a harcművészeteket helyezi középpontba, Louis Cha pedig nem csak ezen belül zsebelt be díjakat, de a többi könyvével együtt a legtöbb eladással büszkélkedő kínai író. Ezek után persze az ember tűzbe jön, most kitűztem szent küldetésnek, hogy beszerezzem az egyik könyvét, mivel a játék alapján lehet fantáziája a pasinak.

swordsman3

Én személy szerint beleszerettem a játékba. Itt-ott akadnak persze grafikai hibák – a késem nemes egyszerűséggel heggyel odaragadt a falhoz –, de alapvetően szép a kidolgozása, a zenéje egészen jó, már ha valaki szereti az ilyen kis relax-hatású háttérzajokat, és a készítők gondoltak rá, hogy időről időre betegyenek valami akciót – aminek természetesen a játékos nem csak nézője, de résztvevője is – hogy ne váljon egyhangúvá a hentelés. Egy szóval: jól sikerült. Aki kedveli a műfajt, annak bátran ajánlom – annak is, aki nem.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!