Oldal kiválasztása

Megint egy tömény epizódot kaptunk, bár azért ez sem volt mentes néhány felesleges jelenettől, de azok legalább jól néztek ki.

eghasadas.s04.e09.1

Most, hogy az esfeni azt hiszi, hogy mindenki meghalt a városban, ideje valódi munkához látnia a 2nd Massnek. Tomnak és Hallnek a múltkor feltűnt egy világító, zöld pötty a Holdon, és Cochise segítségével rá is jöttek, hogy mi az. Az esfeni oda rejtették el az energiaközpontjukat, és vezeték nélküli rendszeren keresztül táplálják a Földön lévő összes tábort, hajót, és egyéb gyilkológépüket. A Mason család feje fel is vázolja a tervet: odamennek, lekapcsolják, visszajönnek, csak egy apró dolog hibádzik: fogalmuk sincs, miképpen is hajtsák végre ezt.

Végül úgy döntenek, hogy a földbe fúródott esfeni beamert használják fel erre a célra, ám azt előbb meg kéne tisztítani a rajta lévő tonnányi törmeléktől, ám ez akár hetekbe is telhet. Cochise viszont felajánlja a segítségét – egy volm technológián alapuló eszköz képes lenne gyorsítani a munkát, ezt viszont elrejtették egy titkos utánpótláscsomagban. Tom, Matt, Anne, Weaver és Cochise elindulnak, hogy begyűjtsék ezt az eszközt, de mikor odaérnek, egy nem várt ismerősbe bukkannak. Matt pedig ostobaságot csinál, aztán Anne is, de mindkettőjüknek meg van rá a logikus magyarázata.

eghasadas.s04.e09.3

Eközben a többiek próbálják eltakarítani a törmeléket, Maggie pedig nem bír a fenekén maradni, hiába pihenést javasoltak neki. A lány egyáltalán nem bír újdonsült képességeivel, de Ben felajánlja segítségét, és egy kisebb huza-vona után Maggie tényleg jobban is lesz. A “tüskés”-lét igen szokatlan Maggie számára, így eleinte nem tud mit kezdeni a dologgal, de Ben útmutatása nyomán rájön, hogy ennek a dolognak van élvezeti értéke is.

Pope csak nem bír magával, és bunkón viselkedik Sarah-val, végül már úgy veszekednek, mint ha tíz éve házasok lennének – de ezt kifejezetten cukin csinálják. Nagyon kedvelem Sarah-t, de még mindig szomorkodom Tector elvesztése miatt – hát igen, ebben a sorozatban a mellékszereplőkért kell aggódni.

eghasadas.s04.e09.4

A mostani epizód már majdnem olyan volt, mint amilyennek lennie kell: izgalom, lövöldözés, rejtély, személyes konfliktusok. Az esfenik ötlete, hogy a Holdra rejtsék el a központjukat, zseniális, de ahogy Masonék rájöttek, az iszonyúan banális dolog. A volm persze megint rejtélyeskedik, és mindenről csak az utolsó utáni pillanatban szól, de úgy tűnik, ennél a fajnál ez a normális. Bár az is igaz, hogy Shaq valóban megvárta az esemény végét és csak utána szólt közbe, plusz, amit csinált, az valóban megérte a dolgot.

De még mindig nem értem, hogy mi a fenéért kell egy szerelmi háromszöget becsempészni egy sci-fi sorozatba? Annyira hatásvadász, elcsépelt és felesleges! Egyedül Hal és Ben összetűzése miatt nem akadtam ki ezen jobban, valamint Tom, mint három fiú apukája, reagált édesen a történtekre – bár van egy olyan érzésem, hogy a színész ezt zsigerből hozta. Maggie kiképzésének bemutatása egy az egyben az időhúzás volt, de azt el kell ismernem, hogy legalább látványosra sikeredett, és jól szórakoztam.

eghasadas.s04.e09.2

Ismét elégedett vagyok a mostani résszel, remélem, ez most már így is marad, mert már csak egy epizód választ el minket a nagy, két órás finálétól!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.