Oldal kiválasztása

Piroska, Hófehérke, és a Nagy Gonosz Farkas – csak pár példa gyerekkorunk kedvenc meséinek szereplőiből, akik helyet kaptak a Telltale Games, szám szerint a második, meglehetősen sokkoló stílusú játékában, a The Wolf Among Usban. Krimibe oltott mese ez, ahol senki sem az, akinek gondolnád, kivéve a címszereplőt, Bigbyt, aki neve ellenére a játék főhőse, és társainak erős öklű őrangyala . De nem eszik olyan forrón a kását, kezdjünk mindent az elejéről.

The Wolf Among Us1

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer játékkészítő team, akik előálltak egy hajmeresztő ötlettel: kedvenc tündérmeséink hősei és gonoszai kerüljenek át a mi világunkba, és éljenek úgy, mint az egyszerű földi halandó – vagy legalábbis ne okozzanak túl sok zűrt az éterben. Fő rendfenntartójuk Bigby, vagyis a nagy, de egyáltalán nem gonosz farkas, játékunk legnagyobb húzóereje. Tipikus főhősjellem (a nyugodt, ritkán bepipulós fajtából), nem hétköznapi tálalásban. Társa és kebelbarátnéja Snow White is egy komoly és felelősségtudatos nő, de mégis ott van benne a kedvesség, és az együttérzés, ami már kezdi elhagyni Fabletown utcáit a kegyetlen gyilkosságok miatt.

The Wolf Among Us2

Mert miről is szólhatna egy Telltale Games produkció, ha nem a halálról és az elborulásról, de ezt már gyakorlottabbak a korábbi munkájukban, a The Walking Deadben is felfedezhették. Itt a gyilkosságok azonban mindig az inkognitóban élő meselények felé irányulnak, így merülhet fel Bigbyben is az az ötlet, hogy az áruló közöttük van – Jó húzás. Másik remek vonása a műnek, hogy teljesen elrugaszkodik a mesék világától, és mondhatni az abból kölcsönvett szereplőknek tényleg csak a nevét használta fel, amúgy egy teljesen eltérő vagy csak nagyon keveset az eredetiből megőrző személyiséggé változtatták át a szereplőket.

The Wolf Among Us4

Amúgy egy kis bakit is elkövettem: nem csak a tündérmesék hősei jelennek meg itt, hanem a városi legendák alakjai, mint például Bloody Mary vagy a Crooked Man – sőt, csak én kaptam röhögő görcsöt, amikor meghallottam, hogy a polgármestert Ichabod Cranenek hívják?  A szereplők és a nem mindennapi történet mellett remek a hangulat és a hozzá való világszínezet: az utcák sötétek és kietlenek, a lámpák fényénél furcsa árnyak mozdulnak, senkiben sem bízhatsz és benned sem bízik senki.

The Wolf Among Us5

Egyetlen negatív vonásnak a The Walking Deadben is megszokott – és ott is méltán utált – játékmódot tudom csak felhozni. Sajnálom, nekem ez mindkét játékban a halálom, de a The Wolf Among Usban ez még valahogy jobban bele is illett, mint a zombiapokalipszisbe, mert itt jóval több időnk van, a történet sokkal lassabban bontakozik ki, kevesebb hirtelen döntést kell hozni, ellenben a másikkal. Ennyi, több negatívumot nem tudok felhozni a The Wolf Among Us ellen, de őszintén, nem is akarok. Ez egy remek játék, kiváló hangulattal és ütős szereplőkkel. Most pedig, kedves közönség, csapják össze a mancsukat és vonyítsanak, ha bármi kérdésük van.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.