Oldal kiválasztása

A Runaways egy igazán érdekes dologgal kecsegtetett, ami igaz, kissé felemásan sült el, de így nagyobb betekintést nyerhettünk a vámpírok milétébe, valamint Abraham múltjának is tanúi voltunk egy, a koncentrációs táborban játszódó flashback keretében. No, de ne csépeljük a szót, jöjjön a The Strain ötödik része, avagy az ezüst szögbelövő éjszakája.

The Strain S01E05

Először is: Abraham egy arc. Hiába jár hetven év körül, a vámpírhenteléshez még mindig ért, és – most jöjjön a dobpergés – egy ezüst szögbelövővel is előrukkol. Újabb kis gyöngyszem, amit betehetek a zombi szúnyog a kígyófejű vámpír (Alkonyattól pirkadatig 3) közé. De már ilyet is láttam, egy dologgal kerekebb a világom, és jól meg is nevetetett, amit ritkaság ettől a szériától. Komolyra fordítva a szót, Abraham nosztalgiázása a háborús időkről valóban hasznos – hiszen így kapunk egy kis betekintést vámpírok mivoltába –, de én annyira nem éreztem a súlyát, mivel ebből a jó alapból mi jön le: a náci vámpírok pénzt akarnak, és aki ad, abból nem lesz vámpír. Csak nekem furcsa felállás ez?

The Strain S01E052

Még most élnék egy, a Black Lagoonból vett idézettel: „a Pénz lenne Isten? – Erő. Ami sokkal hatásosabb, mint Isten.”  Ha Guillermo del Toronak nem is volt szerencséje ehhez a sorozathoz, nekem ez a beszélgetés ugrott be a jelenet hatására. Aki tud perkálni megmarad, aki nem, abból emberre szomjazó fenevad lesz. De itt feljön a kérdés: ki védi meg a megmaradt embereket, ha körülöttük már mindenki vámpír?

The Strain S01E053

A Norával kapcsolatos elemek – bár most még annyira nem látom az összefüggést a fő cselekményszállal – érdekesek, az meg már csak hab a tortán, hogy Vaszilij lemegy az alagútba és ott szembetalálja magát egy hordányi vámpírral, én nem vagyok ijedős, de sikítottam. Éld túl Vaszilij! Végül a kormány is hozza szokásos töketlenkedést, nagyban tojnak az egész vámpíros mizériára, és próbálják eltussolni az egészet. Sablonvonás, de valljuk be, szükséges volt.

The Strain S01E054

A Runaways megmutatja nekünk a múltat, ízelítőt ad a lehetséges jövőből, de emellett a jelenre is ügyel, hogy az semmit se szúrjon el. Jól megkomponált epizód, ahogy azt elvárhattuk a The Straintől, de ez a pénzes vonulat akkor is böki a csőrömet.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.