Oldal kiválasztása

Most, hogy nyakunkon van A feláldozhatók 3 premierje (és a film már amúgy is kikerült az internetre), én is összeszedem kedvenc akciósztárjaim szerintem legjobb filmjeit.

exp

Sylvester Stallone – Tango és Cash (1989)

felaldozhatok.filmek.1

Tudom, tudom, tőlem mindenki azt várja, hogy róla a Rocky vagy a Rambo-filmek alapján emlékezzek meg, de én mégis a kissé humoros, öniróniától sem mentes Tango és Cash-t választottam. Sly az eddigiekhez képest egy intelligens, öltönyben feszítő, öntelt majmot, Raymond Tangót alakítja, aki viszont rendőrnek kiváló. Riválisa a szintén zseniális kopó, Gabriel Cash, aki Tango tökéletes ellentéte: pimasz, lezser, a szabályokra fittyet hányó fickó, Kurt Russel kiváló alakításában.

A Tango és Cash egy szokásos kilencvenes évekbeli buddy cop film, azonban mégis a humorával és szereplők szarkasztikus megjegyzéseivel a kedvencem lett. Sly képes önmagából és Rambóból is viccet csinálni, ugyanakkor a két főszereplő jócskán bemutat a korabeli filmeknek, mégis megtartja azt a kényes egyensúlyt, amivel egyúttal tiszteletét is fejezi ki. Kötelező filmélmény!

Jason Statham – A Mars szelleme (2001)

felaldozhatok.filmek.2

A szállítót vagy a Cranket vártátok, igaz? Nos, nem vagyok egy átlagos lány, és az ízlésem sem mondható annak! A Mars szelleme olyan rossz, hogy az már jó: ötvözi a thrillert, a sci-fit és az akcióvígjátékot. Ugyan nem Statham a film főszereplője, de a folyton kanos és tesztoszterontól túlfűtött Jericho Butler megformálójaként belopta magát a szívembe.

Jet Li – Öld meg Rómeót! (2000)

felaldozhatok.filmek.3

Azért az ő munkásságát nyomon követni nem kis feladat, és mivel a szememben a kínai akciófilmek külön kategóriát képviselnek, ezért a kissé amerikai feelinges alkotásai közül választottam ki az Öld meg Rómeót!, ahol a gyönyörű és tehetséges Aaliyah-val szerepelt együtt. Jet Li a kissé pimasz, hamiskás mosolyával, hősszerelmes stílusban hódítja meg Aaliyah-t, csak az a bökkenő, hogy a két fiatal két rivális bűnözőcsalád sarja, de a szerelmet nem lehet megállítani – pláne, ha az Jet Li bájával és erejével rendelkezik.

Dolph Lundgren – Leszámolás Kis-Tokióban (1991)

MCDSHIN EC010

Bevallom, nem igazán kedveltem Dolph Lundgrent (de persze minden filmjét láttam), ám hamar megváltoztattam a véleményem, mikor eljátszotta Gunner Jensent A feláldozhatókban. Az általa megformált kattant, okos és kissé szadista hajlamú férfi azóta is a kedvencem a szériában. A Leszámolás Kis-Tokióban a szokásos buddy cop sémára épülő film, de szerencsére a másik főszereplő, Brandon Lee nagy kedvencem, így igencsak élveztem a filmet, meg a furcsa humorát, és a két színész közti méretbeli különbségeket.

Terry Crews – Feketék fehéren (2004)

felaldozhatok.filmek.5

Gondolnátok erről a nagydarab, csupa izom férfiról, hogy igazi komikus fazon? Én sem, szóval nagyot néztem, hogy milyen jól alakított a Feketék fehéren című filmben, ahol egy hősszerelmes férfit játszott, aki totál belezúgott egy lányba, akit valójában egy zsaru alakított, hogy inkognitóban lefülelhesse a készülő merényletet. Aztán a Brooklyn 99-ban totál bebizonyította, hogy ő nem csak egy nagydarab pasi, hanem egy imádnivaló és vicces figura is, aki még a borzalmas Axe-reklámokat is képes humorossá tenni.

Randy Couture – A feláldozhatók (2010)

felaldozhatok.filmek.6

Na, Randy Couture az, akinél megszívtam, ugyanis olyan kevés filmben, valamint sorozatban szerepelt, hogy A feláldozhatókon kívül semmit sem láttam tőle. Toll Road szerepében azonban igen hiteles, kifinomult és intelligens ember, aki képtelen túljutni bizonyos apró döccenőkön, így karfiolfülén sem. Imádnivaló kis párost alkotnak a Terry Crews alakította Hale Caesarral, az enyhén kattant és pusztításmániás állattal – a szó legpozitívabb értelmében.

Most, hogy kicsit megpendítettem mindenkiben a nosztalgia-húrt, irány is a házi dvd-gyűjtemény, és vegyük elő újra kedvenceink legjobb munkáit!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.