Oldal kiválasztása

Hogy adj el egy sorozatot? Mágiával, vérengzéssel és Michael Fassbanderrel – a recept bevált, nekem tökéletesen eladták. A sztori nem bonyolult, néha el is van baltázva, de kárpótolnak érte az izgalmas mellékszálak és a szeretni való szereplők.

hex1

Adott egy visszahúzódó, művészlelkű lány, Cassie (Christina Cole, meg az ő kotnyeles, leszbikus szobatársa (Jemima Rooper). Szerintem ennyiből már sejthető, hogy itt kő kövön nem marad. Nem könnyű így suliba járni, pláne akkor nem, ha még az bentlakásos is. Aztán a baj csőstül jön, amikor Cassie talál egy furcsa vázát, amitől látomásai támadnak és felbukkan egy rejtélyes fickó, aki Azazealnek nevezi magát és irtó dögös. Ja, és amúgy bukott angyal. Na, és persze véletlenül sem akar leakadni a lányról, aki bár tudja, hogy ebből semmi jó nem sülhet ki, szép lassan beadja a derekát.

Az első évad nem túl hosszú, mindössze öt részes. Valójában kábé arra szolgál, hogy bemutassa a szereplők többségét és bevezesse a sztorit, amin aztán a második évadban nyammoghatunk. Hát, ez is egy elgondolás, bár én jobban szeretem, ha minden évadban történik valami. De ezt most csak azért nem nézem el, mert Michael Fassbander állandóan fel van öltözve, amúgy hajlandó lennék túltenni magam rajta.

hex4

Cassie nem egy túl fantáziadús karakter, amolyan átlagos, csini művészlány, van egy nagydumás barátnője és bele van esve a suli legjobb pasijába. Azt viszont meg kell hagyni, hogy rajzolni nagyon tud. Ez csak azért érdekes, mert ő a főszereplő. Azonban a szobatársa, Thelma már remekül kiegészíti őt. Ha ők ketten együtt vannak, Cassie sem tűnik már annyira laposnak. Thelma állandóan beszél és eszik. Meg is látszik rajta, ez azonban nem nagyon zavarja. A kedvenc mondatom tőle: „Tudod, miért szeretem a nagy fenekem? Mert ha futok, reng a föld!” Imádom a stílusát, nagyon vagány és a sérója is jó. Úgy tűnik, nekem már csak ez a sors jut, hogy a menő kinézetű legjobb barátnőkért rajongok.

hex3

Na és Azazeal? Dögös, kedves, aljas. Szóval természetesen mindent megkaphat amit akar, a nők fejét százával csavarja el, nem nagyon töri magát a hűséggel sem. De azért elgondolkodnék, hogy hány lány akarna neki nemet mondani? Ja, és el ne felejtsem, van neki menő nyaktetkója is! Ja, és Cat üzeni, hogy huzigáljátok ki a szemeteket fiúk, mert dögös! Na, jó, csak viccelünk, hiszen láttunk ellenpéldát is már.

hex2

Tulajdonképpen ebben az öt részben, amiből az évad áll, valóban nem történik sok minden, pontosan annyi, amennyi megalapoz egy sztorit, amire persze várhatott jó sokat az, aki a kezdetek kezdetén fogott bele a sorozatba. Szerintem ez egy elég pocsék elgondolás, főleg akkor, ha egy olyan sorozatról beszélünk, ami önmagában nem ér semmit a szép és kedves szereplői nélkül. Persze most már mázlink van, hisz előttünk van az egész az elejétől a végéig, de ezt akkor is meg kellett jegyeznem.

Annak ellenére, hogy én ezt nem tekintem gyakorlatilag évadnak sem, egy kis szemgyönyörködtetésért érdemes belekezdeni, ha már unja az ember a bonyolult sztorikat és a nagy meleget odakint. Így nyárra lazításnak egy tökéletes széria!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!