Oldal kiválasztása

A mostani epizód rendesen feladta nekem a leckét, mert ugyan megint tele volt unalmas és totál felesleges jelenetekkel, de azért volt benne néhány igazi gyöngyszem is, amik persze hatalmas spoilerek.

eghasadas.s04.e08.3

Weaver vezetésével az emberek végre kimerészkednek a felszínre, természetesen legfőbb feladatuk a túlélők utáni kutatás. Weaver és Ben leginkább Tomot keresi, míg Hal Maggie-t kívánja megtalálni. Hal sikerrel is jár, és megtalálja a beszorult, félig ájult lányt, aki nem bírja mozgatni a végtagjait. Nemsokára beviszik egy még álló épületbe, ahol Anne kivizsgálja. Jó hírt azonban nem tud közölni, ugyanis Maggie igen súlyosan megsérült, és a doktornő valószínűnek látja, hogy nemsokára elveszítik ezt a kemény és pimasz csajt. De végül Halnek támad egy ötlete, amit Danny és Cochise segítségével mindenáron véghezviszi.

Tom még mindig egy hatalmas adag törmelék alatt kúszik – ahova Tector bújtatta el –, és keresi a kijáratot a felszínre, de nem várt keresőpartnerre lel Dingan személyében. Elég lassan haladnak, mivel nem tudnak felállni, így csak a kúszás marad, belebotlanak a lelőtt esfeni hajóba,  mikor is Dingan sokkot kap – szegénykém nehezen viseli ezt a bezártságot, meg úgy az élve eltemetést sem. Tom azonban talál egy fura izét, amibe persze rögtön beledugja az egész karját, mire kinyílik egy csapóajtó, amin keresztül bejutnak a hajóba, csak éppen Tom visz magával egy nem kívánt potyautast is.

eghasadas.s04.e08.2

Ben követte Lexit, aki hálából elrabolta bátyját, majd megmutatta neki a nagy esfeni tervet – persze Ben nem igazán ájult el a dologtól. De szerencsére sikerül elültetnie a kétely csíráját húgában, aki hagyja őt elmenekülni.

Azt itt leírtak most igen feszesnek és akciódúsnak tűnnek, de biztosíthatok róla mindenkit, hogy egyáltalán nem voltak azok. Az epizód nagy részében unatkoztam, ám akadt pár olyan gyönyörű jelenet, aminek igazán örültem. Hal döntése, hogy megmentse Maggie életét nagyon tetszett, annyira igazivá tette a köztük lévő köteléket, és mint ember, én sem döntöttem volna másképpen. Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy ezt az eljárást mi a fenéért nem használták korábban? Jó, persze veszélyes meg minden, de biztos vagyok benne, hogy sok alkalom lett volna rá, hogy mind Hal, mind Ben ötletét megvalósítsák.

eghasadas.s04.e08.4

Dingan kiborulása szintén egy kimagasló jelenet, a férfi pánikrohama a bezártságtól szívbemarkoló és döbbenetes, a színész pedig tökéletesen alakította szerepét. Azonban ez már másodszorra nem sikerült neki, és majd eldobtam az agyamat a jelenetnél – meg különben is, minek kellett ide két kiborulás? Pope viszont most nagyon nagy volt, és már tényleg sajnálom, mert az összes Mason behúzott már neki egyet (vagy kettőt), és ezeket mindig azért kapja, mert kimondja a nyilvánvalót, és az, hogy ezért bemosnak neki egyet igazán nem szép dolog. Én igen nagyra tartom őszinte jellemét, még akkor is, ha ezt egy kissé nyers és olyankor bunkó stílusban mutatja be. A jelenet közte és Sara között már az előző alkalommal is fantasztikus volt, de a mostani tényleg vitte a prímet.

Az utolsó jelenetsorok gyönyörűek, a tábortűz, a búcsúzás pazar, aztán megint bedobnak valami érdekességet, amitől én már előre félek, hogy ismét egy ordenáré nagy baromság fog belőle kisülni. A lexis történetszálért pedig haragszom, mert túl sok játékidőt vette el a sorozatból, de a történethez alig adott hozzá valamit.

eghasadas.s04.e08.1

Szeretem én ezt a sorozat, de néha nagyon megkínoznak ezért a szeretetért!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.