Oldal kiválasztása

Ha már amúgy is benne voltunk a farkasos témában a múltkori cikkemmel, gondoltam előveszek egy régebbi példányt is 1994-ből. Ezt a filmet már csak azért is csíptem kezdettől fogva, mert a klasszikus farkasember-vonalat követi a szakállal, meg a karmokkal.

wolf1

Will Randall (Jack Nicholson), kedves főszereplőnk egy könyvkiadónál főszerkesztő. Nem áll túl jól a szénája, a kiadónál beálló változások miatt áthelyeznék, ezzel együtt pedig lefokoznák és még a felesége is hűtlen. Ha mindez nem volna elég, elgázol egy farkast, aki megharapja. Mint mondtam, elég szerencsétlen alak – de a szemöldöke menő! Azonban hamarosan változásokat vesz észre magán: megerősödik, kiélesednek az érzékszervei és az önbizalma is nő. Ez utóbbi egyébként a problémái megoldásában ige sokat segít. Megismerkedik egy nővel is, Laura Aldennel (Michelle Pfeiffer), aki igyekszik mindenben segíteni neki. Az élet azonban nem habos torta és farkasnak lenni sem könnyű, amikor a fenevad kezd elszabadulni a férfiban, szeretne megszabadulni tőle, amihez még szakértő segítséget is keres – nem mintha sok hasznát venné.

wolf3

A film nem csak azért jó, mert szeretem a klasszikus szörnyeket, de azért is, mert tele van fordulatokkal. Könnyen leköti a nézőt, a karakterek szerethetőek és a látvány is igen jól sikerült. Persze a jó karakterekhez kellettek jó színészek is, hiszen Jack Nicholson, Michelle Pfeiffer és Christopher Plummer nem ismeretlen nevek. Szépen odatették magukat, a gárda remek.

Persze én egy kicsit elfogult vagyok, mindig megremegek, ha a jó kis szakállas, bozontos farkasember kerül terítékre, így ezt könnyű nekem eladni – ugyanez történt a 2013-as Wolfmannel is, ami amúgy szintén jó kis mozi. Tulajdonképpen tényleg nem tudom, hogy miért nem hoztam még nektek szőrös kis barátainkból.

wolf2

És hát ki kell térnem a zenére is. Nagyon sokszor tapasztaltam már, hogy rossz zeneválasztással rontottak el egy filmet. Itt nem kell tőle félni, mert jól szól és a megfelelő pillanatokban csendül fel.

Egyébként sokan vannak róla rossz véleménnyel, mondván, régi sztori, idétlen, lapos. Én nem igazán osztom ezt a nézetet, ugyanis tényleg nem untam egyetlen percét sem. Jó, nem pisiltem össze magam ijedtemben, ez is egy tény, tulajdonképpen csak a téma miatt került horror kategóriába, de ez nem zárja ki, hogy valami jó legyen. És Jack Nicholson egyáltalán nem idétlen, szerinte csak a legtöbben túl sokat ülnek a négy fal között – mondom ezt én, aki utoljára általánosban kirándult.

wolf4

Szóval, aki nem látta, azt ne tántorítsa el az, hogy mit mondanak, szerintem érdemes szemügyre vennie magának, aztán majd eldönti az illetékes. Ez egy jó kis darab és a farkas rajongóknak egyébként is kötelező. Jó, tudom én, ezek nem olyan izmosak és tetováltak, mint a Twilightban, de azokat mi itt nem szeretjük.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!