Oldal kiválasztása

Első rész – király. Második rész – még feljebb tette a mércét. Harmadik rész – Katarzis. Negyedik – Hát, nem kifejezettem rossz az It’s Not for Everyone, de nálam nem ütötte meg a GoneSmooth szintjét. Vannak benne újabb érdekes dolgok, feszültség, de itt már sokkal szembetűnőbbek a zavaró dolgok.

The Strain SE01E041

Dr. Eph és Nora versenyt futnak ez idővel a kórházi kis kiruccanás és boncolgatás után, hogy megtalálják Emmát és az apukáját, aki – a második rész ismeretében tudjuk – már régen alulról szagolja az ibolyát. Közben Ansel (Nikolai Witschl) érzi, hogy a fertőzés már őt is elérte, és családja védelmében leláncolja magát. Nem rossz az alapszituáció, de a vég még messze van sajnos.

Jöjjön hát a pozitívum, ami még mindig a hangulat és a rendkívül hatásos drámai töltet. Ott van egyből Jim felboncolása, ami ráébreszti Ephet, hogy a gond még nagyobb, mint ahogy azt eddig hitték. A vírus teljesen átformálja az emberi belsőségeket, és mondhatni újakat „állít elő” amik hasznosak a vacsora elfogyasztására – ami maga az ember.  És, bár megveti Jimet, de Eph is elismeri, hogy a tetteit jó ügy érdekében hajtotta végre, csak hát nem éppen Eichorsttal kéne érte pacsiznia.

The Strain SE01E042

Ezek után jöhetnek a szokásos elemek: harc, durvulás, fej szétcsapása, ám volt egy jelenet, ami nagyon meglepett. Ugye Ansel leláncolta magát, hogy senkit se bánthasson, erre a neje mit csinál? Fogja az idegesítő szomszédot és beküldi hozzá. Hogy ez eddig nekem nem jutott eszembe? Csak leláncolt vámpírom nincs hozzá. Remek, ütős kis jelenet, és most már biztos, hogy ebben a sorozatban mindenkinek defektesek a kerekei.

The Strain SE01E043

Most pedig a zavaró részlet: alapvetően nincs komolyabb gondom Norával,megértem, hogy ő a törvény kötelező hangja a The Strainben, de Eph helyében már rég felhasználtam volna vámpírcsalinak, főleg a mostani húzása miatt. „Nekünk kötelességünk van! És szabályaink!” Igen, teszik is, ami a kötelességük, de a szabályokat főleg ez a némber nem veszi figyelembe, szóval én veszettül figyeltem, hogy mikor szakad rá a plafon. Nem értem, hogy miért kell minden érdekesnek induló női szereplőt lebutítani. Ez már ilyen elvárás a mai sorozatokban?

The Strain SE01E044

Végső karódöfés: nem rossz rész, de nem tett jót neki Nora, és az sem, hogy Jim tetteinek miértjét megmagyarázták. Miért nem lehet  szimplán csak egy pénzéhes görény? Kérdést félretéve az It’s Not for Everyone érdekes, sőt a szomszédos jelenet piszok menő, de nekem most mintha egy kicsit lejjebb csúszott volna ez a rész az elvárttól.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.