Oldal kiválasztása

Elérkeztünk a sorozat utolsó epizódjához! Az éved bőven tartalmazott hullámvölgyeket, no meg persze hegyeket is, és bár nagyon vártam és izgatott voltam, most mégis azt kell mondanom, hogy ne legyen belőle több epizód – amúgy most nyugodtan lehet utálni!

haltandcatchfire.s01.e10.1

Joe, Gordon, Donna és Cameron megcsinálta! Megalkották a piacon kapható leggyorsabb és egyben legkönnyebb hordozható személyi számítógépet. Joe-nak sikerült rá vevőt találnia, így a Cardiff Electricset is kihúzták abból a csávából, amibe ő maga taszította. Most pedig a cég tulajával kell tartaniuk egy közös “megbeszélést” a vállalat jövőjéről és az ő személyes sorsukról is – de persze egyértelmű volt mindenki számára, ha hagyják Joe-t dumálni, akkor lyukat beszél bárki hasába.

Most, hogy minden flottul megy Donna is felmond – és életem legszürreálisabb kilépését láthattam –, és élvezi az otthoni létet. Azonban igen hamar rájön, hogy a pár napos pihenés után semmi dolga sincs, ő pedig nem az a fajta nő, aki otthon ücsörög és bonbont zabál. Még szerencse, hogy egy feltörekvő új cég állást ajánl neki.

haltandcatchfire.s01.e10.3

Joe szintén képtelen szabadulni a tettvágytól, és ugyan minden tökéletes a Gianttel, ő mégis vissza akarja tartani a megrendelést, és szeretne beletáplálni egy egyedi programot. A bűntudata érthető, hiszen nem állt ki Cameron programja mellett a bemutató előtt, aminek az lett a következménye, hogy a nő szakított vele. Most meg az a férfi, akinek mindent összehozott, elpattan a cérna és olyan dolgot tesz, ami valamelyest kiszámítható.

Mikor elkezdtem nézni a Halt and Catch Fire-t azt hittem, hogy ez egy olyan sorozat lesz, ahol végre feltárják a számítógépes-boom korszakát, illetve megmutatják, hogy a kockák és mérnökök nem mind szemüveges, kövér férfiak, akik egész nap kólát isznak és pizzát esznek. De tévedtem, mert itt folyton, mindenki drámázik – utoljára a Trónok harcában láttam ekkora szopórollert. Hiába történik valami jó, azt azonnal el kell rontani, vagy úgy, hogy az egyik szereplő bekattan, vagy úgy, hogy valami nyilvánvaló baromságot dobunk be, mint váratlan esemény.

haltandcatchfire.s01.e10.2

Az írókat okolom a sorozat hibáiért, mert mind a rendezés, mind a színészek remekül helytálltak – bár a Cameront alakító színésznőt nem igazán kedvelem, de néha ő is letett valamit az asztalra. Szerintem maguk a készítők sem voltak benne biztosak, hogy mit is akarnak ezzel a sorozattal, és a kritikán aluli nézőszámot tekintve a közönség is így volt ezzel.

haltandcatchfire.s01.e10.4

Nem várom az újabb évadot, de ha lesz, akkor mindenképpen megnézem. Arra viszont nem tartom érdemesnek, hogy hétről-hétre kifejtsem a véleményemet, de ki tudja, talán mégis sikerül meggyőzniük – a The 100-nak is sikerült. Még nem tudom, hogy lesz esetleg belőle folytatás, de amint találok infót, azt közzéteszem a Facebookon.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.