Oldal kiválasztása

Ezt a filmet már akkor kiszúrtam magamnak, amikor kijött. Vagány borítója volt, volt benne bőven tudomány, érdekesnek tűnt. Bár annyira nem lett jó a végeredmény, mint vártam, azért egész élvezetesen sikerült. És nem mellesleg nem véletlenül került A légy mellé.

hibrid4

Két híres tudós, Clive (Adrien Brody) és Elsa (Sarah Polley) különleges hibridekkel kísérletezik – ennek is köszönhetik a hírüket és a pénzüket. Szóval nekik eléggé megéri ezeket a hibrideket létrehozni, ezerrel kapják is rá a támogatást. Egyvalamire azonban nem kapnak: emberi hibridre. Persze egy elszánt tudóst ez nem állíthat meg, így ők ketten otthon folytatják a kísérletezést. Végül sikerül is nekik létrehozni egy egyedet, aki gyorsan fejlődik és gyorsan is tanul – néha olyan dolgokat is, amiket nem kéne. Egyébiránt a lény, aki a Dren névre hallgat (Delpihne Chanéac) igencsak szépre is sikerült, s ezt nem csak én vettem észre, hanem az egyik tudósunk is. És persze egy intelligens lény nem mindig áldás, hamarosan már megbánják, hogy egyáltalán létrehozták. Mint azt valahol írták, itt is igaz Frankenstein esete, hogy ha létrehoztál valamit, vállalj is érte felelősséget. Azt hiszem, mondanom sem kell, hogy ez nekik sem sikerült – szülőnek lenni nehéz.

hibrid1

Tulajdonképpen tényleg elég jó volt az elgondolás és a kivitelezés is, egészen a végéig, ahol nekem azért a látvánnyal bőven akadt bajom. Legalábbis számomra nem volt reális, hogy egy szép, ember formájú valamiből egy ent-szerű másik valami lesz. Plusz ez a problémám megjelenik abban is, hogy a film elején, másik típusú hibrid esetén állati gusztustalan izéket mutatnak be, aztán létrehozzák a címszereplőt, aki az eddigiekhez képest olyan, mintha megphotoshopolnánk Yzmát az Eszeveszett birodalomból, hogy ő legyen Naomi Campbell. Szóval ezek azért elég paradox dolgok, amik számomra zavaróak voltak.

hibrid3

Egyébként rém perverz a téma, tekintetbe vége, hogy mind a két tudós áldozatul esik a kis élőlény csáberejének. Kicsit ez valahol beteg is. Nem csak azért, mert ők egy pár és mind a kettőt megszerzi magának, de a faja miatt is. Szóval, mondjuk ki: minden szempontból. Még az a szerencse, hogy nem gyártottak belőle még többet. Azt hiszem, belőle egy is sok – és ezt most értsétek szó szerint.

hibrid2

Szóval az eredmény az egész jó kategória inkább, mint a nagyon jó, mivel szerintem nem ott fogták meg a témát, ahol kellett volna. Oké, tudom, hogy szexszel mindent el lehet adni, de szerintem ennek nem pont itt lett volna a helye. És nem így. De persze, lehet, én vagyok túl régimódi ahhoz, hogy az ilyesmi ne hozzon lázba. Manapság elég furán viselkednek az emberek. Nekem ez ettől függetlenül sok volt.

hibrid5

Annyi viszont biztos, hogy legalább fantáziában nem volt hiány – bár a lény kicsit űrlényes lett – és meglepetésekben sem. Mindenképpen érdemes legalább egyszer sort keríteni rá. A légynek nem ér a nyomába, de legalább megpróbálkoztak vele. Azt már mondjuk nem mondanám, hogy tegyétek fel a polcra és vegyétek elő sokszor. Azért ha valaki megnézte, akkor én kíváncsi lennék a férfi oldal véleményére is – de persze az is lehet, hogy egyetértetek velem –, úgyhogy aki látta, az majd megdobhat egy kommenttel. Ja, és amúgy szerepel benne David Hewlett!

 

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!