Oldal kiválasztása

Az eddigi megszokott tizenhárom epizódhoz képest a harmadik évadban már húszat készített és adott le a Syfy csatorna – ez pedig nagyon meggondolatlan tett volt, mert így teret adtak egy csomó felesleges töltelékepizódnak és időhúzásra alkalmas jelenetnek. A mai napig állítom, hogy végül ez tett be a sorozatnak, és ezért készült már csak egy évad belőle – de az legalább ismét csak tizenhárom epizódos lett.

sanctuary.s03.1

Nagy Berta, bocsánat, Kali élete egy hajszálon függött, de Helen Magnusnak (Amanda Tapping) és csapatának sikerült megmentenie, ám a veszélyes hullám, amit Kali elindított, emberek milliónyinak életét veszélyezteti, így Willnek (Robin Dunne) ismét beszélnie kell a nagytanáccsal, hiszen kizárólag az ő erejük mérhető Kaliéhoz. Will egy olyan hathatós beszédet mond a három, őt idegenkedve méricskélő vezetőnek, hogy végül sikerül őket jobb belátásra térítenie. Kali és a tanács léte kicsit sokkolta a Menedék-hálózat fejét, ám mint minden valódi tudós, ő is belátta, hogy vannak olyan dolgok, amiket még nem fedezett fel és értett meg az emberiség.

sanctuary.s03.5

Indiai útjuk után Magnusék visszatérnek otthonukba, ahol újabb különös lényekkel van dolguk, és egy olyan titkot kell megfejteniük, amihez már az Ötök még élő tagjainak segítségét is igénybe kell venniük. Eközben a csapatnak ki kell rabolnia egy bankot, Kate (Agam Darshi) szuperhőssé válik, míg Will és Abby (Pascale Hutton) képtelen egy teljesen hétköznapi randit összehozni. Betekintést nyerünk Helen múltjába a második világháború idejéből, felbukkan egy régi, elveszettnek hitt ellenség és Tesla (Jonathon Young) megint valami hülyeséget csinált.

sanctuary.s03.3

Az egyik nagy előnye a sorozatnak – számos egyéb mellet –, hogy az epizódok többsége önmagában is élvezhető, vagyis ha valaki éppen belecsöppen egy tévéadásba, akkor nem felétlenül kell tudnia mindent mindenkiről. A másik előnye pedig az, hogy egy ilyen véletlen találkozás után gyorsan ráveszi a nézőt, hogy nekiessen a sorozatnak az elejétől – függővé tesz, annyi szent.

Azonban haragszom a mostani plusz hét epizódért, mert ezek nélkül egy sokkal feszesebb és érdekesebb sztorit lehetett volna készíteni – például Will és Abby huzavonája nem tartott volna ilyen hosszú ideig – bár azt el kell ismernem, hogy így is voltak igazán kiemelkedő részek. Az évadban egyértelmű kedvenc, mikor ismét felbukkan a lila trutyi, de ezúttal Kate-et ruházza fel különleges képességekkel – a hollywoodi fricska pedig gyönyörűen lett felépítve benne.

sanctuary.s03.4

Az évadzáróval ugyan nem értek egyet, de azt ezért el kell ismernem, hogy egy nagyon komplex és logikailag megfontolt lépés volt ez az alkotóktól. Az utolsó dupla epizód címei pedig lenyűgözőek: Out of the Blue és Into the Black.

sanctuary.s03.2

Mint már említettem, a második évad a kedvencem, de attól még a harmadik is tartalmazott igazi gyöngyszemeket, csak kicsit sűrűbben kellet rányomnom a továbbtekerésre.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.