Oldal kiválasztása

Igen sokkoló volt a múlt heti epizód, így bíztam benne, hogy most már esetleg egy kicsit megnyugtatják az idegeimet. Hát, ezt a kezdő képsorokban nem igazán tették meg, tekintve, hogy egy hatalmas rakás hullával fogadtak – egész pontosan egy flashbackkel Michaeltől.Hozzáteszem, Gabriel sem volt sokkal megnyugtatóbb hatással rám a „Kismalac, kismalac, engedj be” igézéssel – aminek a pontos célja még ismeretlen. De a lényeg, hogy legalább működött. Igazából kicsit, mintha mindenki megőrült volna – csak tudnám, miért feltételeztem eddig, hogy normálisak.

dominion28

Alex kiképzése is egyre keményebb. A múltkori kudarc után, amivel hatalmas károkat okozott, kénytelen rágyúrni a megtisztítós témára, mielőtt még nagyobb katasztrófát okoz egy hasonló megmozdulással. Azért marhára tisztelem ezt a pasast, szerintem a legtöbb ember már rég hagyta volna a fenébe az egészet emberiség ide vagy oda, ő azonban nem adja fel. A problémák azzal vannak, hogy eddig legalább a szívszerelme ott volt, őt közel engedte magához. Most már azonban senkit, bármennyire is szeretnének segíteni neki – legalábbis a hagyományos értelemben nem akar beengedni senkit. Persze arra nem számít, hogy őróluk milyen titkok derülnek még ki.

dominion29

És természetesen William cicáról se feledkezzünk meg, aki azok után, hogy megkínozta az apját, most még győzködi is. Hát, erre annyit tudok mondani, hogy sok sikert kölyök, mert még egy ilyen makacs, hitetlen vén öszvért én még nem láttam. Pedig a makacsság nem mindig vezet jóra – az ő esetében legalábbis biztosan nem. Nem mintha a másik oldalt könnyebben elfogadná az öreg. Szóval az egy kemény menet lesz, nem úgy, mint Claire-rel, aki viszont hirtelen, valami rejtélyes oknál fogva sürgetni akarja az esküvőjüket. Na jó, fúj! Tudom, hogy Alex elszúrta a dolgokat, de ki az az elmebeteg, aki pont Williammel áll le helyette?

Szóval nagy a fejetlenség, de nem csak a kedvenc főszereplőink fejében, hanem a városban is, ahol a gyanútlanul futó politikusokat egy rakás karóba húzott angyalka fogadta futás közben. Ez persze nem csak az ijedt nép elégedettségét eredményezte – miközben a szenátus parázik ezerrel – de a katonák között is némi nézeteltéréshez vezetett. Elvégre ezeket az alacsonyrendű, agyatlanul gyilkoló angyalokat senki nem szereti, de a gyilkosság az gyilkosság, a kegyetlen gyilkosság pedig kegyetlen gyilkosság. Márpedig ha Vega lakosai, politikusai és katonái nem képesek a vitatkozás helyett összefogni, akkor a város hamar el fog pusztulni – ilyenkor kezdem megérteni, hogy Gabriel miért akar egy ilyen fajt eltörölni.

dominion30

Uriel pedig szokás szerint meglepett minket valamivel, bár ezúttal nem a balett tudásával. De azért elég megdöbbentő, ha az ember pont őt látja olyan részegnek, mint nagypapát az ötvenedik házassági évfordulón. No, persze Uriel még véletlenül sem örömében tette ezt. Nehéz dolog két ellenségeskedő báty között állni, akik mindketten az ő segítségét akarják. És akkor még az ő saját véleményét meg se kérdezte senki.

dominion27

Annyit azért súgok, hogy nem marad örök rejtély, hogy Gabriel miért is idézget meséket, még ebben a részben megtudjátok. Elég meggyőző a fickó egyébként, tiszta porszívóügynök. Azért engem érdekelne, hogy mennyi igaz abból, amit mondott és mennyit találtak ki csak a sztori színezésére. Nem hülye kérdéseket vet fel ugyanis a néző fejében. De hát mindent nem tudhatunk meg mindig. Kevés akció, sok vér, sok kegyetlenkedés és az emberek teljes lecsupaszítása. Ezzel lehet igazán jellemezni a részt és meg kell mondanom, hogy állati jó volt.

 

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!