Oldal kiválasztása

Kérj, és adatik. Tényleg van valami ebben a mondásban, ugyanis a Gone Smooth – több tekintetben is – felülmúlta a számításomat. Ebben a részben aztán volt minden: dögös vámpír, öreg náci vámpír, kórház és szörnyek, nyakon öntve egy újabb kis családi drámával. Nem is tudom, hogy hova gratuláljak.

The Strain Se01E031

Ez a rész eléggé szövevényes és több szálon rohangáló, de próbálom a lehető legkevesebb mellébeszéléssel összefoglalni. Először is, nagyon bírom Abraham stílusát, nincs olyan sokat a színen, de ha megjelenik, akkor ott mindig történik valami. Nora, megfogadva az öreg vámpír mészáros tanácsát felnyalábolja Ephraimot – akit éppen az zavar, hogy egyetlen kicsi fia inkább az anyjához költözik, semmint vámpírvadásszá avanzsált apjához – és indulnak a kórház felé, ahol szembetalálják magukat a szörnnyel, aki egykor a Redfern (Jonathan Potts) névre hallgatott. Eközben egy másik kollégájukról, Jimről (Sean Astin) derül ki, hogy igencsak sokszínű jelenség, és hentai földön igencsak jártas – mármint, ami a csápokat illeti. Harmadik oldalunkon van Eichhorst (Richard Sammel), aki továbbra is remekül keveri a szálakat – annak ellenére, hogy ő csak kishal a Mester kezében. Igazi gonosz tag, akinek a céljai nagyok és alávalók, de a főnöke még nála is rosszabb.

The Strain Se01E032

Ha már rossz fiúk: a Mester, aki (SPOILER) egyike az eredeti hét vámpírnak, jelenleg egy szelíd és nagydarab férfiú Jusef Sardu (Robin Atkin Downes) testében leledzik. Ennél nagyobb már nem is lehetne a kettősség: a kedves és alapjáraton ártalmatlan Jusef, de benne ott van a megalomán, örült és mégis karizmatikus Mester. Még tovább göngyölgetve a vámpírvonulatot, rám nagyon mély benyomást tett a Mester egy másik csatlósa, a rocker Gabriel Bolivar (Jack Kesy). Ha valaki dögös vámpírt akar, az ő címét keresse fel.

The Strain Se01E033

Kétségtelenül ez a rész viszi nálam a prímet: a hangulata még tovább fokozza az első kettőét, és már előre is várom, hogy a negyedik epizódban mi fog történni – bár lehet sejteni. A karakterek hozzák a tőlük elvártakat, remélem nem fognak elpuhulni a hátralévő részek alatt. Ennyi voltam mára a friss résszel, találkozunk egy hét múlva.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.