Oldal kiválasztása

Elérkeztünk a sorozat utolsó előtti epizódjához, és én azt kívánom, bár csak több lenne még hátra. Az évad közepe igencsak silányra sikeredett, de amit itt a fináléban műveltek a készítők, az valami parádés.

haltandcatchfire.s01.e09.3

A COMDEX felé vezető úton Joe még lázasan dolgozik a beszédén, megérkezésükkor azonban egy nagy pofáreséssel kell szembesülniük: a szobájukat fedezethiány miatt átadták másnak, a szállodában sincs már több szabad hely, sőt Las Vegas központjában sem. Kivételesen Gordonnak támad egy nagyszerű ötlete, amivel nemcsak szobát szereznek, hanem kicsit szórakozni is tudnak. Miközben a fiúk a szobán dolgoznak, addig Donna és Cameron a panelt késztik elő. Mivel az eredeti helyüket törölték, ezért egy kicsi zugban tudnak csak kiállítást tartani a Giantnek. De Cameron előhúzza a kalapból szokatlan kreativitását, és egy huszárvágással magukra vonja a figyelmet.

A megpróbáltatásoknak ezzel még nincs vége, mert a gép nem akar működni, szóval a két hardware-zseni, Donna és Gordon neki is áll megjavítani, ám az nem megy varázsütésre, az idő pedig igen szoros, mert Joe egy esti bemutató bulit rittyentett össze, ahol be kéne kapcsolni a gépet. Még jó, hogy a férfinak olyan szövege és észjárása van, amivel gyorsan eltereli a figyelmet a gépről, így a többiek kapnak egy fél napot arra, hogy kiküszöböljék a csorbát. Azt azonban nem tudják, hogy az igazi kemény menet csak most kezdődik.

haltandcatchfire.s01.e09.1

Először is egy igen súlyos bakira szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét: az előző részben Gordon azzal mentegette magát, miután a megbeszéltekhez képest sokkal több pénzt költött el a család közös számlájáról, hogy a pénzből szállást foglalt a COMDEX-re. Szóval a mostani epizód elején lévő konfliktus, hogy már nincsenek meg a szobák, eléggé, hogy úgy mondjam, baromság – ezt a stáb tagjai közül senki sem szúrta ki?

Lee Pace persze megint fergetegeset alakított, főleg amikor a két srác bemutatta a nyomtatóját. Az a lesajnáló és egyben kritikus fej, hogy ő még ilyen rossz előadást nem látott… Vajon hogy nem röhögte ezt el a többi szereplő? A beszéd pedig, amit az esti bulin lenyomott, óriási – na, pontosan így dolgozik egy igazi bűvész, eltereli a figyelmet a lényegről a csinos segédekre.

haltandcatchfire.s01.e09.2

Donna kirohanására egyáltalán nem számítottam, persze teljesen igaza volt, csak ez egy olyan okos és finom nőtől kissé szokatlan látványt nyújtott – és talán pont ezért ütött akkorát a dolog. A döbbent arcok, és az, hogy Gordon nem is tudott közbelépni, annyira valódivá tették a jelenetet – pontosan az ilyen pillanatokat hiányoltam az évad közepéről. Az utolsó jelentért pedig jár egy hatalmas piros pont.

Nem tudom, még mit tartogatnak az írók a fináléra, de epekedve várom, na meg azt is, hogy végre kiderüljön, vajon lesz-e belőle folytatás?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.