Oldal kiválasztása

Ha még emlékeztek, a cikksorozat előző részénél kértem az ajánlásokat, hogy ti mit szeretnétek látni a kihívásban. A Tükrök egy ilyen ajánlott film, és örülök, hogy beajánlották, mert elég jó kis alkotás. Nem tudom, hogy az ízlésetek ilyen jó, vagy már ismeritek az enyémet, de mind a két esetben örülök.

tukrok1

A film első húsz perce elég nyögvenyelős, tulajdonképpen untam, de utána nagyon jó. A sztori főszereplője Ben Carson (Kiefer Sutherland), aki munkát vállal biztonsági őrként. Tönkretette a saját életét az alkohol miatt, a családja szétesett, ettől a munkától várja, hogy végre rendbe hozza a dolgokat. Azonban a kihalt áruház, amit őriznie kell, csúnya dolgokat rejteget. Odabent egy egyébként meglepően szép tükörben szörnyű dolgokat lát, amelyek hamarosan már a helyszínen kívül is kísértik – és sajnos nem csak őt. A tükör lakói nagyon el akarnak érni valamit és bizony ha nem kapják meg, akkor ezért bárkinek az életét hajlandók kioltani.

tukrok4

A film nagyon jól sikerült, mindenképpen élvezhető mindenkinek, de emellett főként azoknak ajánlom, akik a tükörfüggő barátnőjüket szeretnék ijesztgetni. Tuti hatásos! Ellentétben a Végső állomással, itt valósan érzékelhető, hogy mindenhol ott van a halál – habár most nem ő az, aki vadászik – de ettől még nem válik kézzelfoghatóvá az ellenség, elvégre tükörképe mindenkinek van.

Ami ritka, hogy most teljesen elégedett vagyok a színészi játékkal. Persze ez azzal járt, hogy ismerős arcokat is használtak, viszont ők legalább tehetségesek voltak és nem amatőrök, akik még megrémülni sem tudnak rendesen. Viszont számomra egy kicsit humoros lett a hatás annak következtében, hogy egy jelenlegi Disney-sztár (Cameron Boyce) is bekerült a szereplők közé. Persze amikor a Tükrök készült, akkor még fiatalabb volt. Egyedül a maszkosok munkájába tudnék belekötni, mert rondának ronda volt, de élethűnek azért nem nevezném minden egyes ecsetvonásukat. Főleg Angie halálánál nem sikerült jól. Persze hát akinek csak az kell, hogy véres legyen…

tukrok2

Ez a kihívás egy kicsit emlékeztet a MTV régi műsorára, ahol reménybeli színésznők versengtek a Scream Queen címért. Bizony sokat segített a lányoknak, ha valamitől tényleg megijedtek és csak akkor jött ki a valódi tehetség, ha egy, még nem látható ellenféltől kellett élethűen sikongatni. Amikor írom a cikkeimet, néha kicsit úgy érzem, mintha én is egy zsűritag lennék ott. Néhányan nagyon nem tudnak igazi velőtrázó sikolyokat produkálni, itt szerencsére mindenkinek sikerült.

tukrok3

Bevallom, a film nálam is működött, mivel elég gyakran nézek bele a tükörbe, sőt, még akkor is szoktam, amikor nem ez a szándékom (sok a tükör a lakásban). Most azt hiszem, egy pár napig nem szívesen fogok sétálni se a fürdőben, se az előszobában, nehogy megtámadjon a tükörképem. Bár azért én remélem, hogy szeret engem.

tukrok5

Nagyon örülök, hogy beajánlottátok ezt a filmet, mert nekem nagyon bejött. Nem volt túllihegve benne a természetfeletti, nem volt tele vallási fanatikusokkal, ellenben hatásos volt és még pszichiáterek is voltak benne. Én nagyon élveztem, úgyhogy aki még nem látta, az tempósan nyomja be a lejátszóba. Csak bírjátok ki az első negyedét!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!