Oldal kiválasztása

Igen, bármikor eljöhet az az idő, hogy egy cikkíró előveszi egyik legrégebbi kedvencét, és összehoz róla pár sort – meg a többi szériáról is, ha már azokat is kegyeskedtek a tv-ben leadni. Most következzék legtöbbünk gyerekkorának egyik meghatározó animéje, aminek hatására kártyák halmait könyörögtük ki szüleinktől. Jöjjön a Yu-gi-oh!DM, valamint a Yu-gi-oh GX, 5D’s, Zexal és az ARC-V, egy kis pontrendszerrel körítve.

Yu-Gi-Oh! (DM)

A nagy előd, az eredeti, a number one, és még sorolhatnám napestig a titulusokat, amivel a hazánkba szinte elsőként bejutott animét illethetném. Az én korosztályom még pont a kezdetkor kaphatta el, de a később csatlakozók sem maradtak le sokról, ugyanis a drága magyar tv csak negyvennyolc részig vette meg és szinkronizálta le. Jó nem mondom, hogy egyből az egész szériát meg kellett volna venni, de legalább illet volna normálisan lezárni egy évadot. De már mindegy,aki úgy is szerette, az megnézte angolul, németül vagy éppen japánul. A véleményem: 10/10. Nemcsak azért mert ez az első, hanem a teljes ötös közül messze  a legjobb mind a történet, szereplők és hangulat terén.

Yu-gi-oh!

Yu-Gi-Oh! GX

Sokakkal ellentétben én egy igenis jó folytatásnak tartom a GX-et, hiszen hozza az eredeti hangulatát, valamivel több humorral, és itt még azok a szereplők is szerethetőek, akik amúgy halál idegesítőeknek vannak megalkotva. A gond itt is a szinkronnal gond van: 2009-ben adták le az első ötvenkét részt, és csak nemrég szinkronizálták le a második évadot, és még hátra van kettő. Másik dolog, amire egy pici feketepontot adok, csak azoknak lehet zavaró, akik olvasták a GX mangáját, ugyanis az anime rendesen letért annak történetvonaláról. Kár érte, mert így néhány szereplőt nem ismerhetünk meg, kárpótlásként azonban kaptunk sok újat. 10/8.

Yu-gi-oh! GX

Yu-Gi-Oh! 5D’s

Egyszer mindenhol eljön a mélypont, és sajna a Yu-gi-oh!-ban is van rá példa, méghozzá egy jó nagy. Ami nálam nagy érvágás volt a 5D’s-ben, az az újítás, ami kicsit sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ugyanis hőseink motoron párbajoznak! Motoron! Eszem megáll! Többszöri megtekintés után sem akartam hinni a szememnek, utána nagy nehezen elfogadtam, hogy ez a Yu-gi-oh! kisebbik öccse, holott a története már semennyire sem kapcsolódik az eredetiéhez. 10/4 – de ezt is csak azért, mert a történettel alapvetően nincs nagy gáz. Ezért jár egy pont, a másik három meg az egyetlen szerethető trióért: Yusei, Jack és Crow. Na, lapozzunk gyorsan.

Yu-gi-oh! 5D's

Yu-Gi-Oh! Zexal

Negyedik sorozatunk  minden kétséget kizáróan a humorával nyert meg, és egy – most tényleg betalált – innovációval. Ugye mind Yugi, mind Jaden és Yusei tehetségnek számítottak párbajozásban, ám itt a történet hőse, Yuma – hát finoman szólva is béna, és, bár a későbbiekben fejlődik, jó ideig csak társának Astralnak köszönheti sikereit. Másik jó húzás a történet és a több szerethető karakter. A Zexal, ha nem is érte el a GX szintjét, a 5D’s-től mindenképpen jobb és ötletesebb. Egyedül a párbajstílusra van egy pici rossz szavam: hozzászoktam ahhoz, hogy a hős pont jókor húzza ki a jó kártyát, de ezt itt már kissé pofátlanabb kiszerelésben tolják a képünkbe. 10/6.5

Yu-gi-oh! Zexal

Yu-Gi-Oh! ARC-V

Mivel legújabb kistestvérükkel csak nemrégiben találkoztam, és ez a széria még nem is olyan régen indult, így ő most nem kap pontozást, de annyit már most tudok mondani, hogy színvonala valahol a 5D’s és a Zexal között van. A fő cselekményszál még csak annyiban merül ki, hogy a főhős, Yuya akar lenni a legjobb szórakoztató, egyben párbajozó is. Nem rossz cél, de ha nekem mégegyszer meg kell hallgatnom tőle egy „Ladies and gentlemen” felkiáltást, a falnak megyek.

Yu-gi-oh! ARC-V

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.