Oldal kiválasztása

Még mindig fenntartom azon állításomat, hogy túl sok mindent akartak az alkotók belepakolni ebbe a sorozatba. Ráadásul csupán egyetlen évadnyi idejük van felvázolni, kifejteni, majd pedig megoldani a dolgokat – és pont ez az a rész, ami engem szkeptikussá tesz, mert nem hiszem el, hogy képesek lesznek rá, viszont annyira szeretnék tévedni!

extant.s01.e03.1

Míg Molly a szokásos köreit rótta éppen, addig John magára hagyta Ethant a házban, és ugyan elismételtette a gyerekkel a szabályokat – de lássuk be, egy gyerek az gyerek és előszeretettel szegi meg a szabályokat. Természetesen egy galamb a kertben elegendő indoknak bizonyult, hogy Ethan kimenjen a házból, majd egy olyan pazar csapdát épített a szárnyas elfogására, hogy legszívesebben lemásolnám – bár gyanítom, hogy ő nem pont azt tenné azzal a gyönyörű madárral, mint én (igen, én szeretem a galambokat).

A Woods család igen jeles eseménynek nézett elébe, hiszen hathónapnyi előkészítő munka után Ethan végre rendes iskolába mehetett. Ez persze nem tetszett a többi gyerek szüleinek, akik aggódtak, hogy Ethan, mint robot vajon veszélyes lehet az ő gyerekeikre nézve – félelmük teljesen jogos. John megpróbálja lehűteni a kedélyeket, de ő inkább a tudós, aki megalkotta Ethant, sem mint az apa, akire most szükség volt. Még szerencse, hogy Molly mellette állt, aki egy igen kifejező és hathatós beszéddel csitította le a szülőket – basszus, de jó színésznő Halle Berry!

extant.s01.e03.2

Molly természetesen még nem mondta el Johnnak a terhességet, de persze tervezi, hogy majd este – ismerem az ilyet, ha ott a majd, akkor igazából soha. Sam is fennakadt a dolgon, és kicsit le is teremtette barátnőjét – szerintem is igaza van. Molly kitálalt főnökének, Alannek, aki állítása szerint nem tudott az egészről semmit, most azonban mégis új információkkal szolgált, amely szerint valóban zajlott a Seraphinon egy titkos kísérlet, amelynek célja a fogantatás megkönnyítése volt, Mollyt pedig azért választották erre a küldetésre, mivel nem sikerült teherbe esnie, illetve rendelkeztek a teljes orvosi anyagával. Na, ez az, amit én nem veszek be, és Molly sem nagyon.

Nekem nagyon nem volt tiszta, hogy mégis hogyan hagyhatták Ethant tök egyedül a házban, hiszen ha a saját gyereküknek tekintik, akkor úgyis kéne kezelni, de most pont az ellenkezőjét tették, mivel hogy parancsba adták, hogy bent kell maradnia és úgy bántak vele, mint egy robottal – bár ez lehet John személyiségéből fakadó következetlenség is.

extant.s01.e03.3

A szerelmi háromszög újbóli előhozatala már inkább dühített, mintsem érdekelt volna – szóval most már nem csak szellemekről, űrlényekről, emberi drámáról, robotokról és titkos kísérletekről szól a sorozat, hanem belevettek egy olyan részt is az eddig is túlzsúfolt műsorrendbe, ami tök felesleges és igazából semmit sem tesz hozzá a történethez, csak elveszi a játékidőt a valódi kérdésektől.

Halle egy istennő, ha színészkedésről van szó, Goran unalmas, Pierce azonban olyan zseniálisan hozza a furcsa kisfiút, hogy kiráz tőle a hideg. De még mindig nem világos nekem, hogy ez most dráma, sci-fi vagy thriller – szóval most már ideje lenne ezt tisztázni, mert már csak tíz epizód van hátra.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.