Oldal kiválasztása

Nos, itt van az újabb The Strain epizód kommentje és, bevallom, a második rész a sorban – ami a The Boxnévre hallgat –, azért hozott nekem néhány kellemes kis meglepetést. Horror helyett most inkább a dráma vizeire eveztünk – de nem végig – és találkozhattunk egy-két új, meglehetősen érdekes alakkal. Ilyen például Vasiliy Fet (Kevin Durand), aki gőzöm sincs, hogy miként fog segíteni Dr. Ephraimnak, és remélem, hogy nem távozik hamar az örök vadászmezőkre.

The Strain SE01E023

És most jöjjön egy kis kárpótlás: az első részről szóló leírásban nem akartam ezt a poént egyből lelőni, de a gépről hoztak le túlélőket, akiken csak most kezdenek mutatkozni a furcsábbnál furcsább tünetek. Ám négyük közül csak egyikük nem hagyta el útközben a túlélési ösztönét, és el is indul kideríteni az igazságot – vagy legalábbis igyekszik valamit megtudni a nagy semmiről. Aztán feltűnik a színen ez az úgynevezett „Mester” –Abraham Setrakian régi, nem annyira kedves ismerőse – és ő kezdett el, egy haldokló ember mellett kezd el beszélni a halhatatlanságról. Csak én érzem az iróniát? A rész vége felé meg kezdett a hangulat a tetőfokára hágni, hála Dr. Ephraim és Nora (Mía Maestro) hullaházas jelenetsorának és az angyali, már élőholt kislánnyal, Emmával kezdődő mészárlásnak.

The Strain SE01E022

Mint ahogyan azt fentebb is írtam, a The Box-ban sokkal inkább a karakterdráma a mérvadó: egymással szembeni, olykor több évtizedes konfliktusok, alkoholizmus és egyéb lelki témákkal kényeztet minket Guillermo del Toro – mégsem kergült meg azért teljesen az öreg. Mikor már moroghattam volna, hogy kérek egy kis horrort, akkor jött a „cuki kislány lemészárolja az apuciját” jelenet és egyből pördültem a tengelyem körül.

The Strain SE01E024

Kijött az új rész, írva is van róla, és én megint várhatok jó pár napot, hogy a következőt is megtekinthessem. Csak én érzem úgy, hogy ez nem fair? Már most tűkön ülök és várom a harmadik részt, ami (spolier) Gone Smooth névre hallgat.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.