Oldal kiválasztása

A héten a TNT elkényeztet: mind a Falling Skies, mind a The Last Ship most olyan remekbeszabott epizódot nyújtott, amitől odáig meg vissza vagyok.

thelastship.s01.e05.1

Dr. Scott úgy véli, éppen itt az ideje a vakcina prototípusának teszteléséhez, ehhez viszont alanyokra van szüksége – eddig patkányokkal dolgozott együtt, de szeretne kicsivel feljebb lépni az evolúciós listán. A megoldás: majmok – persze, mint állatvédő, most illene hevesen tiltakoznom, de mivel az emberiség lassan teljesen kipusztul, ezért belátom, hogy ez az egyetlen mód arra, hogy közelebb jussanak a megoldáshoz.

Vadászidény köszöntött be a Nathan Jamesen – a kapitány elsőnek Costa Ricát célozta meg, de ott túlságosan sok fertőzöttet találtak, ezért inkább újabb úti cél után néztek. Nicaragua nyerte el a megtiszteltetést, hogy az ottani majmokból fogjanak el egy párat. A kapitány, igen bölcsen, két csónakot is indított, és most már magával vitte Mike-ot, a jobbkezét is. Ugyan szerették volna elkerülni, de Dr. Scott is csatlakozott a “bulihoz”.

thelastship.s01.e05.3

Azonban a katonák, legnagyobb megdöbbenésükre, fertőzötteket találtak a folyó kietlennek hitt vidékén, és hajszál híján múlt, hogy ők is elkapják a betegséget. A csónakok szétváltak, Dr. Scotté visszament a hajóra, míg a kapitányé továbbhaladt, fel a folyón. És ha azt hitték, ez már egy nyugisabb út lesz, akkor bizony nagyon elszámolták magukat, mert amit ott találnak, attól bizony tátva maradt a szájuk.

Eddig kizárólag Chandler kapitány életéről tudtunk meg többet, amit én mindig is nehezményeztem, de most végre Dr. Scott karakterét is sikerült elmélyíteni. Egyrészt rosszul érinti, hogy hazudnia kellett, és tudja, hogy ezért mindenki utálja a hajón, ugyanakkor, magányos és ő is szeretne részt venni közös programokon. Még szerencse, hogy itt van Tex, aki ugyan egy igen komikus alkat, és ugyan első ránézésre meg nem mondaná senki, de mindenkinek képes a veséjébe látni. Amúgy, meg, srácok, jól figyeljetek, mert így kell csajozni!

thelastship.s01.e05.4

A másik dolog, amivel csak most szembesült a doktornő, hogy az ő kvázi parancsára indultak el majmokat befogni, és ha történik velük valami, az innentől fogva az ő felelősége lesz. Mint tudós, sohasem küldött senkit ilyen veszélyes terepre, és nehezére esett ezzel szembesülni. Még akkor is, ha a hajó jelenlegi vezetője a főgépész, Garnett.

A mostani epizódban kiderült, hogy Chandler videós hajónaplót vezet – persze egyértelmű, hogy a kapitánynak ilyet is kell, de ez idáig nem tudatosult bennem, és most jó volt látni. Másrészt viszont szívbemarkoló volt, ahogy a szavakat kereste, mit is mondjon a családjának, vagy bárkinek, aki a rögzítetteket megtalálhatja, már ha valaha lesz még, aki megnézi.

thelastship.s01.e05.2

Hú, ez milyen jó rész volt: csupa váratlan fordulat és szívmegállás. Kezd nagyon belelendülni a sorozat – nemhiába rendelték be belőle a második évadot.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.