Oldal kiválasztása

Az utóbbi két epizód (Landfall és Giant) nagyon nem volt ínyemre – inkább csak feldühített, mint szórakoztatott volna, de ez a mostani igazán jóra sikeredett. Persze ennek az eleje is döccent egyet-egyet, de a vége igen parádésra sikeredett.

haltandcatchfire.s01.e08.1

A Cardiff Electrics pénzügyi gondokkal küz, persze ezen már senki sem lepődik meg, hiszen, ha jól számolom, mióta belevágtak a számítógép-készítésbe ez a harmadik ilyen alkalom – és még nem egészen egy éve dolgoznak a projekten. John azonban megoldotta valahogy a dolgot, ám egy tárgyalás kellős közepén betoppant az FBI és lefoglalt minden gépet – na, itt már lehetett sejteni, hogy mégsem a legjobb megoldást választotta.

Gordonnak azonban volt sütnivalója – végre kezd kilábalni az önsajnálatból, és percek alatt szétkapta a Giantet, így az ügynökök nem foglalták le. Furcsa mód Gordon eszelte ki a tervet, hogy mégis hogyan jusson el a csapat Las Vegasba a COMDEX rendezvényre (ez amolyan akkori E3-as elektronikai bemutató). A két eddig rivális – Cameron és Gordon – bizony összefogott a nagyobb cél érdekében. És amíg Joe-ra vártak, egy kicsit beszélgettek és jobban megismerték egymás múltját.

haltandcatchfire.s01.e08.2

Donna még mindig önnön hibája miatt marja magát, és mikor kiderül, hogy főnöke elhagyja a céget, na, akkor az önsajnálatnak egy újabb mélységét éri el. Ugyan sikerül beszélnie a dologról édesanyjával, aki persze mindenben támogatja, de valahogy mégsem azokat a válaszokat kapja, amiket hallani szeretne.

Ez a mostani epizód bizony igen mind blowingra sikeredett, pontosan ilyennek képzeltem az elején – és ilyen is volt, még a nyavalygás, meg a felesleges dráma előtt. Lee Pace megint fantasztikus teljesítményt nyújtott, ám ezt a részt magasan Scoot McNairy színészi játéka vitte. A karaktere valamiképpen megőrült, totál bezsongott, és ezt olyan átéléssel közvetítette a színész, hogy az bizony rám, a nézőre is átragadt.

haltandcatchfire.s01.e08.3

Egyedül Johnért aggódom, mert amit tett, az ugyan valamilyen szinten nemes, de igazából ostobaság. Kedvelem a texasi stílusát, és bizony hiányozna a sorozatból. Cameron, nos, még mindig utálom a csajt – egyszerűen nem nyújt semmit, sem a színésznő, sem a karakter.

Remélem, ezt a remekül felépített ívet fogja követni a sorozat maradék két epizódja is. Bár az AMC még nem döntött a folytatásról, én bizakodom – már ha megígérik nekem a készítők, hogy ezentúl ehhez a színvonalhoz tartják magukat.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.