Oldal kiválasztása

Eddig nagyon élvezem a negyedik évadot, a különálló történetszálak nagyon jól megkomponáltak, kivéve egyet – Lexi és a “béke szigete” nálam kiveri a biztosítékot. Persze megértem, hogy kell a rejtély, de valamilyen oknál fogva légből kapottnak érzem az egészet.

eghasadas.s04.e05.3

Tom, Weaver és Cochise sikeresen kiszabadították Tom fiát, Mattet, és most haladnak visszafelé a gyülekezési ponthoz, ám azt csak megérkezésükkor tudják csak meg, hogy Haléknek el kellett hagyniuk a helyet a mecha fenyegetés miatt. Tomot azonban üldözi az a halfejű, akinek még a fogolytáborban megégette az arcát – végre egy ostoba esfeni, alig várom, hogy levadásszák. Sikeresen elmenekülnek, majd Cochise úgy dönt, hogy inkább külön untakon jár – pedig reméltem, hogy kicsit tovább mutatják a volmokat, mert bár haragszom rájuk, amiért leléptek a hajóhadukkal, azért jó lenne többet megtudni erről a fajról. A most már trióra apadt társaság belebotlik egy duóba, akik Tom Mason neve hallatán azonnal kedélyesek és vendégszeretőek lesznek – gyanúsan vendégszeretőek.

Most Hal a főnök, amit persze Tector és a többiek egész jól fogadnak. Az egyetlen, akinek ez nem tetszik, az Pope – bár ő mindenért morog, szóval a dolog nem túl komoly. Próbálnak ők is eljutni a rádióban hallott helyre, és bíznak is az üzenetben, hiszen Hal felismerte Lourdes hangját. De a srácokat minden oldalról körbezárta egy mega mecha csapat, a kiúthoz pedig szükség van a segítségre. Hal egyezteti a stratégiát Shaqqel (aki amúgy nem érti a szarkazmust), és valami igazán nagy dobásra készülnek.

eghasadas.s04.e05.1

Anne és csapata foglyul ejtette az esfenit, aki állítólag azért van itt, hogy Lexit védje – nos, ezt a hülyeséget nem csak én nem veszem be, hanem Anne sem. Ben segítségével kikérdezik a halpofájút, aki szerintem folyamatosan hazudik – ezt támasztja alá a korábbi beszélgetése is az égett képű esfenivel. Lexi persze totál kiakadt a dolgon, és haragjában olyan erőt szabadított fel, amelyet képtelen uralni.

Repes a szívem, hogy Matt végre megmenekült arról a borzalmas helyről, de azért kicsit sajnálom is a dolgot, mert szerintem alkotói szempontból hatalmas ötlet ez az átnevelő tábor, a megvalósítás pedig pont olyan rideg és fojtogató, mint amilyennek lennie kell. Végre most többet láthattam a volmokból, hiszen nemcsak Cochise, hanem Shaq is szöveget kapott, és ők egy igazán kedvemre való fajt képviselnek, így hát szeretném őket többször látni.

eghasadas.s04.e05.2

Weaver viselkedése külön említést érdemel, hiszen a lánya elvesztése – ráadásul ilyen borzalmas módon – igen nagy űrt hagyott a szívében, és ez meg is látszik a karakterén, hiszen az eddigiekhez képest is sokkal mogorvább és szófukarabb. Nagyon sajnálom, hiszen ő az, aki mindenét elvesztette a háborúban, míg Mason családja gyarapodott, ezt pedig igazán nem tartom fair dolognak – legalább Jeanne-t meghagyhatták volna neki.

Mindent összevetve az eheti epizód nagyon tetszett, végre azt a színvonalat láttam, amiért annak idején elkezdtem nézni a sorozatot, kár, hogy a berendelt ötödik évad lesz egyben az utolsó is.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.