Oldal kiválasztása

Hát, azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ez a film életem egyik legnagyobb csalódása volt. Persze így jár az, aki a borítónak hisz. Lehet, le kéne erről szoknom, mert könyveknél is buktam már bele ebbe a módszerbe.

lizzie1

A borító ígéretes volt, kicsit belenéztem a sztoriba, az is jónak tűnt, aztán a kezdőjelenetek is jót ígértek, ahogy elmesélték a nézőnek a kis Lizzie történetét. A lány apja meghalt és minden jel arra mutatott, hogy a lánya volt az elkövető. Rábizonyítani nem tudták, de azért tettek róla, hogy ne legyen útban és elküldték. Aztán hirtelen váltás és egy csajt látunk a pszichiáternél. Ő Lizzie. Tulajdonképpen ez az ugrás még megszokható, de utána az események egyszerűen nem állnak össze. Van, ami még a befejezéssel sem. Szellemek bukkannak fel, rémálmok gyötrik a főhőst, felbukkannak nem létező emberek. Szóval csak a szokásos, de az jó összefüggéstelenül.

lizzie3

Az első problémám az a szellemekkel van. Persze átlátszóak, fura színűek, de borzalmasak. Én úgy kapásból kirúgtam volna a sminkest a forgatásról, ha meglátom ezt a kontár munkát, a rendező azonban nagy bánatomra kitartott mellette. Továbbá a forgatókönyvírót is ki kellene rúgni. Gyakorlatilag egyszerre van jelen a főhős, meg a szelleme. Ennek persze ezer és egy magyarázata lehet és van is, csak épp gyakorlatilag kényelmetlenné válik a filmnézés. Szerintem valamelyiküktől mindenképp meg kellett volna válni. És jó lett volna kihagyni a Triangle című film másolását is, az a mozi legalább logikus. Ja, és ki ne felejtsem Lizzie zseniális pszichiáterét, aki úgy döntött, elküldi a betegét. Persze ehhez joga van, valószínűleg meg is esik, de azért az a mondvacsinált ok, hogy türelmetlen, az egyszerűen röhejes. Ha valakinek nincs türelme, az eleve ne válassza ezt a pályát.

lizzie4

A színészi játék úgy egy erős közepes. Nem ájultam el tőle, de szerencsére nem is rontotta az amúgy is rossz történetet. Az egyetlen, akit talán kiemelhetnék, az Bridget. Kár, hogy mellékszereplő, mert ő legalább jól tette a dolgát mind szereplőként, mind színészként. Lizzie karaktere lapos és fantáziátlan, akárcsak a színésznő, aki ennek tetejébe még oda se mer sózni egy jó nagyot azzal a baseball ütővel, csak olyan tessék-lássék módon, amikor még a vekkerre is berág. Ilyen alapon akár egy sajtreszelővel is csapkodhatna, az sem védené meg jobban.

Kegyetlenül rossz film. Untam, nem értettem és már a felénél elegem volt az egészből. Túl sok a veszekedés, ami gyakorlatilag felesleges, hangulatfokozónak pedig sok, a szellemek nem hihetőek, ráadásul ha már egy település eseményeiről van szó, akkor hasznos lett volna, ha a környezet nem csak a lakásra korlátozódik. Azzal is nagyon jól lehet operálni, csak épp nem ebben a közegben.

lizzie2

Életemben először azt mondom, hogy NE nézzétek meg ezt a filmet! Azon az egyetlen egy mellékszereplőn kívül képtelen vagyok bármit dicsérni, pedig nekem általában könnyen el lehet adni bármilyen filmet. Ha ez már számomra is teljesen rossz, akkor hihettek benne, hogy csupán időpazarlás lenne. Ha jó horrorra vágytok, akkor inkább válogassatok a kihívásom darabjaiból. Azt hiszem, most elmegyek, veszek egy tábla csokit és kiheverem ezt a valamit – megijedtem, hogy emberek kiadnak a kezükből ilyen minőséget…

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!