Oldal kiválasztása

Most, hogy Ixi nyaral, engem ért a megtiszteltetés, hogy referálhatok nektek kedvenc geekünk lenyűgöző műsoráról – irigykedtek, igaz?

wilw

Wil természetesen azonnal nekiesett az újonc The Strainnek (erről egyébként hétről-hétre Hanama digitális tollából olvashattok), és a vámpír táplálkozása közben olyan analógiát vetett fel, amin garantáltan mindenki felröhög. Ha már horror, akkor a netflixes Hemlock Grove a király – úgy tűnik, erről Willel közös a véleményünk: a valaha volt legdurvább (és talán legundorítóbb) sorozat. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Hemlock Grove-nak olyan stílusa van, amelyet kevesen tudnak produkálni, és most, hogy elérhető a második évad is, nemsokára erről a sorozatról is születnek majd cikkek a blogon.

Wil is lecsapott a The Flash sorozatra, és önmagához méltóan nem bánt vele kesztyűs kézzel, pláne, mivel a sorozat pilotja kikerült az internetre, és ez szerkesztőségünk körében sem aratott akkora sikert, mint azt vártuk. És előkerült a Gotham, ami nemsokára indul a Fox csatornán, olyan szuperhősökkel, mint… – hoppá, ebben nincsenek is szuperhősök, de legalább van egy igazán csábos és veszélyes főgonosz, aki valójában nem is tartozik a Batman-univerzumhoz. Milyen jó, hogy a Fox mindent lenyomhat a rajongók torkán, igaz?

De a Wil Wheaton Project nemcsak sorozatokról szól, így kerülhetett a boncasztalra a nemsokára mozikba kerülő A megtisztulás éjszakája: Anarchia, ami a 2013-as A bűn éjszakájának folytatása (de hogy miért kellet így kiforgatni a magyar címet, azt nem vágom), amihez nagyon jó kis túlélési tippeket kaptunk Wiltől, aki nagyon komolyan veszi a film alapgondolatát.

Végre valahára láthattuk Peter Capaldit mint az új Doktort, ugyan csak egy trailerben, de Wil – akárcsak minden rajongó – nagyon izgatottan várja az augusztusi premiert, és ha már Doktor, akkor elő is húzta a kalapból Kilencest, az az Christopher Ecclestont, aki jelenleg az HBO legújabb showjában, a The Leftoversben szerepel, és aki igazán találó gúnynevet kapott a stábtól.

Biztos vagyok benne, ha Ixi is megnézi a mostani epizódot, akkor nem lesz képes ugyanolyan szemmel tekinteni a Salemre, mert az az apró paródia, amit Wil lenyomott, a legjobbak közül való. Szegény Shane Westet pedig nagyon behúzták a csőbe egy új műsorral – ha eddig nem sírtatok a nevetéstől a Wil Wheaton Project alatt, most garantáltan fogtok.

Nos, igen, Wil megmutatta, hogy mi kockák/geekek/nerdek hogyan érezzük magunkat, ha valaki összekeveri a kultikus lényeket – gondolom, tudott volna durvábban is káromkodni, de lássuk be, ez mégiscsak egy tévéadás.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.