Oldal kiválasztása

Bár nem szeretek első nézésre ilyet kijelenteni, de Guillermo del Toro és társa, Chuck Hogan nagyot alkotott. Július 13-án startolt munkájuk, a The Strain igaz, kissé megijesztett azzal a bizonyos vámpíros-horror kiírással, de ha nem indulnak el nagyon az Alkonyat irányába – amit del Toro biztos nem fog megtenni – minden rendben is lesz vele. És most jöjjön a milliódolláros kérdés: mivel is indít a széria?

The Strain Se01E014

Hát, kedves rendezőpárosunk nem lacafacázott, egyből beledobták a kedves nézőt a mélyvízbe, minden szempontból. Jó, azért még nem váltják meg a világot rögtön az első részben, de már itt szembetalálkozunk a titokzatos kórral, egy frissen Berlinből érkező, hullákkal teli gépen. Igen, már itt kezdett szimpatikus lenni a rész, amit tovább növelt az ügy kinyomozására kiküldött Dr. Ephraim Goodweather(Corey Stoll) puszta személye is – szemfüles tagoknak ismerős lehet a Burne Hagyatékból, illetve néhány sorozat (NCIS, Kártyavár) mellékszerepében is felbukkant. Most lesz majd ideje tizenhárom rész alatt megmutatni nekünk, hogy mit is tud kihozni a szerepéből. Mellette érdekes szereplő Abraham Setrakian (David Bradley), aki tud valamit a repülőgépen elszabadult vírusról, legalábbis elmondása szerint már találkozott vele. Hogy ebből mik fognak még kisülni? Egy biztos, én már alig várom a folytatást.

The Strain Se01E013

De vissza egy kicsit a Night Zero boncolgatására: a repülőn lévő néhány szereplő, ha nem is fontosak az életükben, a haláluk és holttesteik annál érdekesebbek a bebugyolált kutatóknak – és nekem is. Érdekes, hogy még a rész elején láthatjuk pár képkocka erejéig szörnyünket, így azt gondolná az ember, hogy leszálláskor csupa vér és bél lenne belülről az egész gép – de nem. Mindenki rendesen ül a helyén, hulla fehéren és holtan. Eléggé bizarr volt a kislány, Emma holttestének a látványa, de ez is csak hozzájárult ahhoz, hogy az eddig is forró hangulat méginkább feljebb csavarja a hőmérőt. Egyszerre ijesztő és figyelemfelkeltő, hiszen csak sejthetjük, hogy pontosan mi is történt velük tragikus végük előtt, de ennek részletinek kibontására még hátra van tizenkét rész. Most sem csalódtam del Toro-ban.

The Strain Se01E011

Hát, remélem sikerült kedvet csinálnom ehhez a sorozathoz, mert igaz, hogy még csak az első résznél járunk, de ha a későbbiekben is hozza ezt a színvonalat, akkor egy remek, izgalmas és szerethető széria elé nézünk.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.