Oldal kiválasztása

A múlt héten sikerült olyan irányba elvinni a sorozatot, amire egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Persze, értem én, hogy kell a dráma, és olyan dolgokra is szükség van, ami jobban bemutatja a szereplőket, de ami például Gordonnal történt, az egy az egyben felesleges volt.

haltandcatch fire.s01.e07.1

Úgy tűnik, hogy Joe és Cameron összejöttek, mármint nemcsak szexelnek, hanem tényleg kezdenek fontossá válni egymásnak – ezt pedig képtelen vagyok megemészteni. El sem tudom képzelni, hogy egy olyan személyiség, mint Joe, aki ennyire ért az üzlethez és ennyire képes manipulálni másokat, belezúgjon egy olyan nőbe, aki bár valóban okos, és valamennyire még tehetséges is, de semmi sincs benne.

Más fronton – igen, Gordon valóban betört egy kirakatot, és ellopott pár játék babát a lányainak, és bár valóban nem szabad ilyet csinálni, valahol legbelül el tudom fogadni az akkori lelkiállapotát tükröző tettét. Viszont amit az üzlet mellett talált, a halott ember, az most miért is került bele a történetbe? Miért is nem beszélte meg a feleségével? Természetesen megértem, hogy felzaklatta és rémálmok gyötörték miatta, amivel sikerült az egész családot és a környékbelieket felkeltenie, de a nemtörődömség még sohasem hozott eredményt senki életében.

haltandcatch fire.s01.e07.3

Gordon lelkiállapota a munkájában is korlátozza, mert egy tárgyalás közepén teljesen kiakad, majd pedig elviharzik. Ez a lépés pedig nem volt túl szerencsés tőle, hiszen Joe dizájner, akivel tárgyalt, Joe különleges meghívására érkezett. Bár abban valóban egyetértek Gordonnal, hogy a felvázolt terveknek köszönhetően az egész gépet át kéne alakítani, vagyis az eddigi többhónapos munka gyakorlatilag a szemétben landolna. Talán inkább az húzta ki igazán a gyufát Gordonnál, hogy Joe mennyire lelkesedett az új dolgokért, valamint, hogy a csapat megkérdezése nélkül nevezte el az új számítógépet.

A tárgyalás romba döntésében azonban Cameron is segédkezett, aki megint úgy viselkedett, mintha tinédzser lenne. Persze az ő fejében a dolognak volt értelme, hiszen Joe kizárta őt egy fontos telefonhívásból, mindezt természetesen az után, hogy lefeküdtek a nő irodájában – de nem bírom én ezt a nőt, te jó ég!

haltandcatch fire.s01.e07.2

Nos, igen, a Halt and Catch Fire kezd egy olyan új irányt felvenni, ahol a dráma és az intrika többet számít, mint a valódi munka és színészi játék, és ez igen sajnálatos, mert egy nagyon jó és erős kezdést produkáló sorozatot próbálnak ezzel romba dönteni. Még három epizód van hátra az első évadból, és nem tudom, mit tudnának tenni annak érdekében, hogy visszanyerjék a kezdeti nagyszerűségüket.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.