Oldal kiválasztása

Igen, mostanság nagyon rászoktam az MMORPG-ekre, de ez kiváló alkalmat nyújt arra is, hogy néhány igazi kis nyalánkságot is bemutathassak a nagyérdeműnek.  Most, a múltkori Star Wars – The Old Republic után egy újabb filmből készült játék, a The Lord of the Rings Online van terítéken.

Lord of the rings online 1

Kissé ferde szemmel méregettem a Google hasábjain ezt a játékot, majd nagy levegőt vettem, és letöltöttem – hát, nem bántam meg a döntésem. A grafika, bár még mindig kissé ijesztő, de a történet és a stílus messze kárpótol érte. Tényleg olyan érzést ad a játék, mintha középföldei vándorló hős lenne az egyszerű halandó gamer – és már ezért is megéri játszani vele. Hangulat kipipálva, jöhet a következő pozitív töltet.

Lord of the rings online 2

Második jó húzás a bőséges kasztosodási irány – én mondjuk most egy ember Lore-master (mágus, állati társakkal) karakterrel aprítom az ellent, de lehetnék éppenséggel törp Rune-keeper vagy tünde Champion – bármi, amihez éppen kedvem szottyan. Ez mind remekül hangzik (mivel az is), de néminemű korlátozás azért itt is befigyel. Nem minden faj választhatja az összes kasztot, de alapjában igazságosan lettek elosztva, így annyira nem zavaró a helyzet. Mindenki garantáltan megtalálja a neki megfelelő népet és képességet – mindkettővel jól elvagyunk látva.

Lord of the rings online 3

Amit még Lord of the Rings-fanként még nagyra értékelek, az az elődökhöz való hűség. A játék nagyszerűen hozza a mind film, mind a könyv hangulatát – hosszú párbeszédek lassan, de mégis határozottan kiépülő történetszál. Kissé sokáig tartott, mire elértem a növénygyűjtéstől a falut védő epikus harcig, de nem zavart. Az események szakadatlanul jöttek és jöttek, mégsem érződött rajtuk az izzadtságszag, még csak a dezodor-szerű ködösítés sem, amivel húzni akarták az egészet. Ez egész egyszerűen hiányzik ebből a játékból – amit nem kevés másik tud még elmondani magáról.

Lord of the rings online 4

A The Lord of the Ring Online, ha nem is egy kuriózum az MMO-k között, azért aki igazán kötődik ehhez a világhoz, az úgy is csak szeretni fogja, aki meg eddig nem találkozott vele, annak is kellemes kis kikapcsolódás lesz ez a játék. Kalandos, magával ragadó, és a célját eléri, mert ez az egész együtt olyan, mintha csak Tolkien pixelesített kis világába lépnénk be általa – emelem is tapsra a kezemet.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.