Oldal kiválasztása

Huhú, gyerekek! Egy fogós, és egyben ravasz kérdéssel indítanám a mai epizódértékelőt. Ugyan imádom kedvenc angyalkáinkat, de valaki volna szíves elmagyarázni, hogy mi módon nőnek át a szárnyaik a ruháikon? Az addig oké, hogy el tudják rejteni, de a ruha nem a testük része.

dominion18

No, de térjünk a lényegre. Legutóbb Michael és Alex igen csúnya kalamajkába keveredett a kedves Furiaddal. Ennek eredményeképpen Mick a gyengélkedőn, Alex pedig a dutyiban köt ki. Azonban a dolog bevonzott valami újat, amiből még halvány gőzöm sincs, hogy mi fog kisülni. Felbukkant ugyanis egy újabb angyal, Uriel. Hogy mit akar, az remek kérdés, de annyi szent, hogy egy ilyen hajkoronáért ölni tudnék, mint az övé.

Valahol azért egy kicsit viccesnek érzem, hogy míg a politikusok vitatkoznak a saját kis sorsukról, valójában az nem is az ő kezükben van. Mondhatnám, hogy naiv dolog, de sajnos nem tehetem, mert maga Michael az oka, hogy ők ezt így gondolják. Bár, ilyen családdal én se dicsekednék.

dominion16És persze ezek a szeretett politikusok is ezerrel csinálják a feszkót. Továbbra is megy egy részről az ovis macska-egér harc, hogy „de én ezt akarom és most”, ezúttal Frost részéről, másrészt pedig természetesen a tanácsteremben sem maradnak ezek az események szó nélkül. Nem mondhatnánk, hogy Frost nem próbálta kulturáltan megoldani, azonban miután kinevették, olyan elkeseredett lépésre szánta el magát, amivel egész Vegát veszélybe sodorta – hát, ezt a vezetői stílust ne kövessétek, kedveseim. De nem javaslom Reisen úr módszereit sem, amelyekkel titkolja a Kiválasztott kilétét.

dominion17Alex pedig végre kezdi belátni, hogy nem menekülhet el egyszerűen az elől, amire született – ez elég hasznos egyébként, mert ha nem tenné, akkor a sorozatnak sem lenne értelme. Be kell látnia, hogy sem a létezése, sem a kiléte nem maradhat már sokáig titokban és az embereknek szüksége van rá. Nem csak azért, mert ő majd annyira megmenti őket, hanem azért is, mert ő maga a remény számukra. Arról nem is beszélve, hogy igazából hatalmas mázlija van, hogy mindezt ne egyedül kelljen végigcsinálnia.

Dominion - Season 1Tekintve, hogy ez nem egy hosszú sorozat, természetesen az várható volt, hogy folyamatosan pörögni fognak az események, nem fogunk unatkozni. Mégis kicsit szorongok, hogy a maradékot mindössze három részbe kell majd belesűríteniük. És aztán? Aztán fel fogom tenni a szokásos kérdést: mihez kezdjek most az életemmel? Csak úgy, mint bármely más sorozatfüggő. Megszerettem ezeket a szárnyasokat, akárcsak a védenceiket/ellenségeiket.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!