Oldal kiválasztása

Réges-régen, egy nagyon is közeli galaxisban, egy magyar blogon egy lány, elkövette a lehetetlent. Nemcsak, hogy végigjátszotta a Star Wars – The Old Republicot, de még tetszett is neki – majd ezen felbuzdulva nekilátott ennek a cikknek, Lássuk, mi sült ki belőle.

Star wars TOR3

Bevallom, kiskoromban rühelltem a Star Warst, főként azért mert rám erőltették a megnézését. A régi trilógiával sokkal jobban ki vagyok békülve, mint az újabbal – bár abból csak Darth Mault és Qui-Gont bírom –, amivel sehogy sem bírtam zöld ágra vergődni. De egye hutt a problémát, attól még így is teljes a Star Wars-univerzum. Vagy mégsem? Bizony, hogy mégsem, mert egy nagyon fontos idősíkot még nem aknáztak ki a készítők kellőképpen: a régmúltat. Aztán piacra dobták a The Old Republicot, és minden élő és élőholt fan rávetette magát – valljuk be, nem ok nélkül. Az ötlet, hogy háromszáz évvel Anakin születése ellőttre tegyék az i-re a pontot, egyszerre hajmeresztő és piszkosul ötletes.

Star wars TOR2

Nekem ez a korszak eleve egy nagy pozitívum:  a kor, mikor még Jedik és Sithek egymás ellen feszülnek, a galaxis méretű háború küszöbön áll. Ebben a korban emelkedik ki az általunk irányított hős vagy éppen rosszfiú. És itt jön a másik nagy pipa, bár a játék elején dönthet a játékos, hogy a Köztársaság vagy a Sith Birodalom oldalára áll – hihetetlen – de az ellentétes érdekű világokba is van „átjárás”, ugyanúgy válhatsz gonosz jedivé ebben az MMOPRG-ben, mint ahogy létezhet jószívű fejvadász is. Sorsunk ezen részét az NPC-vel (Non-Playable Character) való társalgások és az ezekből következő tetteink döntik el.

Star wars TOR4

Játékmenetet tekintve viszont egyáltalán nem tér el semmilyen másik ilyen típusú játéktól, magyarul elmész ide-oda, fő és mellékküldetéseket csinálsz, közben fejlődsz, és ha nagyon szociális vagy, jó pár ismerősre tehetsz szert. Azoknak pedig, akik némi pénzt is hajlandóak beleölni, több kis extrával indulhatnak – már a karakterünk fajának a kiválasztásánál is.

Star wars TOR1

Ami engem egy picit zavart, az a nem igazán mai grafika mellett – de ez még bocsánatos bűn – az, hogy eddig kőkeményen egy magyarral találkoztam. Mondjuk ez a szerverem miatt is lehet, de hát abból sincsen olyan sok. Tehát magyarok, fénykardra fel, vagy ki mivel akar harcolni, de a Star Wars – The Old Republic megérdemli a szeretet és azt, hogy akit magával ragadt ez az univerzum, az ezt is kipróbálja – ha eddig nem tette meg.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.