Oldal kiválasztása

Tisztában vagyok vele, hogy én vagyok túlságosan bizalmatlan az emberekkel, de van egy mondás, amelyet szívesen ajánlanék a Nathan James kapitányának figyelmébe: attól, hogy paranoiás vagy, még nem jelenti azt, hogy nincs igazad.

thelastship.s01.e03.1

Úgy bizony, egy hajó közeledik a Nathan James felé, a vezetője pedig nem más, mint egy igen elismert orosz admirális – Chandler kapitánynak még Ruskov könyve is megvan. A helyzet igen egyszerű, az oroszok a doktornőt akarják, meg persze az eddigi teljes kutatását, és pont ez az, amit nem adhatnak át semmilyen körülmények között. A tét óriási, most nemcsak két nemzet kakaskodik egymással, hanem talán az utolsó túlélők fenyegetik egymást és viaskodnak az emberiség sírgödre fölött, annak jövőjén – kicsit emésztgessük ezt az iróniát.

Chandler személyes találkozóra hívta Ruskovot a szárazföldre, ugyanis nagyra tartja és bele akart nézni a szemébe. Amit viszont Ruskov elmondott a világról és annak széthullásáról borzongató, néhány mondatba összezsúfolta milliárdok halálát, kormányok bukását, köztük a saját országáét is. Chandler okos és logikus ajánlatot tett Ruskovnak, aki erre olyat tett, hogy a szavam is elállt – az agyam meg azon pörgött, hogy értelme az nem sok volt, ellenben igen hatásos jelenet lett.

thelastship.s01.e03.2

Tudom, hogy nem szép dolog egy színésszel szemben, hogy bármely munkájában csak azt az egy karaktert látom, amivel elvarázsolt – de mit tehetnék, ha annyi utalás van a The Last Shipben Jayne Cobbra, hogy kicsi fangirl szívem alig várja a következő epizódot! Mike (vagyis XO) ugyanis míg a kapitányok tárgyalnak, beizzította a fegyverrendszert, ha esetleg valami balul sülne el és gyorsan kellene cselekedni.

Patt helyzet alakult ki a két fél között: ugyan az amerikaiaknak folyton tankolniuk kell, de az oroszoknak meg az élelmiszer utánpótlásról kell gondoskodniuk. Ruskov hajója azonban beszorította a Nathan Jamest a kubai öbölbe, ahonnan talán akad egy kijárat, de ezt pont egy olyan legendás tengerész ne tudná, mint Ruskov?

thelastship.s01.e03.3

Értékelem, hogy a katonai dolgokban igen pontos a sorozat, de azért néha értékelnék egy kisebb magyarázatot a rövidítések után, mert azon kívül, hogy bólogatok, nem mindig értem, hogy miről is van szó. Bár az is igaz, hogy később valóban láthatom a dolgot, és ha akkor nem esik le, akkor az nem a sorozat hibája, hanem az enyém.

A víz alatti jelenetek nagyon tetszettek, igazán elkapták vele a tengeri hangulatot – és ebben a nagy kánikulában, ami most van már a szememnek is felüdülés a víz látványa, hát még a gyönyörű óceáné. Viszont a kéket és a zöldet ez esetben jobban preferálom, mint a vöröset, és egy biztos, nem pókereznék soha a kapitánnyal!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.