Oldal kiválasztása

A múlt heti epizódra kissé haragszom: Tomot élve leengedték az esfenik a tábort őrző hajójukról, ami szerintem hatalmas logikai hiba. Mutassatok nekem egy megszálló népet, aki elkövetne ilyen hatalmas baklövést!

fallingskies.s04.e03.1

A mostani epizód kezdete nagyon epic lett: Tom száguldozott, robbangatott, és még azt a csodás lángszórót is használta, amit Hal és Tector dobott össze. Aztán jött a feketeleves, és visszaugrottunk húsz órát az időben, akkora, mikor az egész akciót még csak tervezgették. Tom és Hal apa-fia beszélgetésbe a Zeppelin zenekarról imádnivalóra sikeredett, a generációk közti különbséget tökéletesen szimbolizálta, de egyúttal érzékeltette azt is, hogy attól még, hogy ők rokonok, néha máshogy látják a világot, és a zenei ízlésük is kissé eltérő.

A Faraday-kalitka elvén működő ruha zseniális ötlet, ám nem képes a kerítés teljes energiáját elvezetni, illetve a használati ideje is erőteljesen korlátozott. A megalkotója persze aggódik, hiszen ha még neki is kell felrobbantani az energiaközpontot, akkor a becsült kilencven másodperc nem sok mindenre lesz elég – bezzeg ha nem kellene mindenkit megmentenie! Tom erre lenyomott egy olyan szónoklatot áldozatokról, családról, csapdáról és történelemről, hogy én is eldobtam volna minden kétségemet és vakon követtem volna az utasításokat.

fallingskies.s04.e03.2

Ben elmesélte Maggie-nek, hogy előző éjjel látta Lexit kisurranni, ahol is egy halfejűvel találkozott – és igen, engem is lesokkolt. Maggie elővette eleddig takarékra vett kemény arcát, és a dugi helyéről előszedte a kidobásra ítélt pisztolyait – látjátok, semmit sem szabad kidobni! De mikor ők ketten (vagyis inkább csak Maggie) kérdőre vonták Lexit, Lourdes közbeavatkozott, majd Lexi megmutatta valódi erejét. A válaszok pedig, amiket a hibrid adott –, fáj ezt kimondanom, de volt bennük valami.

Szegény Ben, még mindig őt sajnálom a leginkább, mert bár minden Masonnek rettenetes a helyzete, talán neki a legnehezebb, hiszen a táborban minden lehetőséget megragadnak az ottaniak agymosására. Sőt, egy lányt, mint a trójai falovat, beküldtek a szüleihez, aki annak rendje és módja szerint feladta őket, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Komolyan elhitte, hogy a szüleinek így lesz a legjobb. Engem leginkább ezek a jelenetek ráztak meg, pedig imádtam, mikor a 2nd mass taktikai feladatokat látott el, de a tábor ötlete és léte a legfrappánsabb és ötletesebb dolog, amit valaha a sorozatban alkottak. Viszont nem hagynak elég játékidőt az ottani állapotok valódi kifejtésére és bemutatására.

fallingskies.s04.e03.3

Tom terve nagyszerű, ötletes, de ha csak egy apróság is félremegy, akkor pontosan az fog történni, amit Pope megjósolt – mázli, hogy senki sem bízik Pope-ban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.