Oldal kiválasztása

Ó, a mi drága Rexünk! Ki ne nézte volna annak idején délutánonként? Még az oviból is azért siettem haza, hogy le ne maradjak a kedvenc rendőrkutyámról.

rex2

Az első évad azért is lényeges, mert ebben van Catleen kedvenc főszereplője, Richard Moser (Tobias Moretti). A kezdetekre nem jellemző túl sok tökölés, mindössze egyetlen részt szántak arra, hogy bemutassák, miként is ismerkedett össze Rex (Reginald von Ravenhorst) és Richie – hú, mennyire nem díjazná, ha tudná, hogy így hívom. A kutyus gazdája egy bevetés során hal meg, amelyben Moserék is részt vesznek, így találkozik össze a két hős. Rex hűséges kutyus, nem igazán akarja feldolgozni a gazdi halálát, nem akar enni és őrzi a sírt. Azonban minél többször látja őt Richard, annál inkább meggyőződik, hogy akarja ezt a kutyát. És, hát amit ő eltervez, az úgy is lesz, így Rex is bűnügyi nyomozó lesz.

rex1

Az évad nem helyez túlzottan sok hangsúlyt Moser magánéletére, csak egy-egy pillanatra, hogy megbizonyosodhassunk, hogy van neki. A figyelem azonban inkább az ügyekre, valamint Rex és a gazdi kapcsolatára összpontosul. Ez azért is jó, mert amellett, hogy gyakorlatilag az orrunk alá dörgölik, hogy az emberek szörnyűek, odaraknak a néző elé valakit, aki viszont épp az ellenkezője. Richard tipikusan a „béke harcosa”. Nem tűri az igazságtalan bántalmazást, megvédi a gyámoltalanokat és hihetetlenül kedves ember. No, és persze az sem utolsó szempont, hogy imádja a kutyáját. Az igazat megvallva az őt játszó Tobias Moretti nem egy Oscart érdemlő színész, ennek következtében néha nemigen tudja eldönteni a néző, hogy most valami simán nem tetszik neki, vagy esetleg undorodik, de ezek a pillanatok szerencsére ritkák, viszont a kutyával valóban remekül kijött és ez látszik is rajtuk.

Rex Richard tökéletes kiegészítése. Hasonlóan kedves, azonban ő kutyaként számtalan dologra képes, amire Richie nem. Emellett nincs nála viccesebb szereplő a szériában. Állandó humortényező Richard kollégájával való piszkálódása, aki nem bírja a kutyákat: minden alkalommal ráugrik, ellopja a szendvicseit, de még a cipőjét is eldugta egyszer. A nevetések másik tárgyát általában otthon láthatjuk Rexnél. Tekintve, hogy szereti a gazdit, mindig vele akar lenni, féltékeny – egyszer még mosott is, legalábbis berakta a mosógépbe a ruhát – és szeret ellentmondani a gazdinak, aki úgyis megbocsát mindig.

rex5

Az esetek izgisek, pörgősek voltak. A probléma mindössze ott van, hogy annyi apró figyelmetlenséget elkövettek, hogy mindössze bűnügyi rendőrségről van szó. Arra, hogy Moserék a gyilkossági csoporthoz tartoznak csak onnan jöhetünk rá, hogy állandóan gyilkosságokhoz riasztják őket. Nem tudom, szinkronhiba, vagy az eredetiben is benne van-e, de ez engem azért ez egy kicsit zavart, mivel akadhat olyan néző is, aki tök ismeretlenül kezdi nézni – bár most abba ne menjünk bele, hogy van-e ilyen ember.

rex4

További érdekesség – amit a végére tartogattam –, hogy az én kedvencem is felbukkant az évadban. Gedeon Burkhard, aki később Alexander Brandtnert, Rex sokadik gazdáját alakítja itt egy ámokfutót játszik, aki kétségbeesésében kezdi leöldösni az embereket. Hát, sikerült bebizonyítania, hogy mind a két oldalon megállja a helyét. Vicces módon először még ráncoltam is a homlokom, hogy valóban ő volt-e, de egy kis guglizás után kiderült, hogy teljesen jó a szemem.

rex3

Ugyan nincs benne egy szál űrhajó, sárkány, fénykard, vagy bármi más természetfeletti, azt elmondhatjuk, hogy ezt a sorozatot a legtöbb ember imádta és imádni is fogja, még akkor is, ha már lassan valószínűtlenül hosszúra van nyújtva. És én szeretnék egy Rexet is, ha lehet! Talán megregulázná a szertelen kiskutyámat, meg ha már itt van, akkor segíthetne mosni. Gyanítom, előbb lennénk tiszták mi, mint a ruhák.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!