Oldal kiválasztása

Ismét nem maradtunk izgalom nélkül – ami azt illeti, én értetlenkedés nélkül sem, szóval ez egy vicces kör volt számomra. De bízom benne, hogy azért a végére majd minden kiderül.

dominion14

Szóval, biztossá vált, hogy magasabb rendű angyalok is beszálltak a háborúba Gabriel oldalán. Ez jócskán megnehezíti az emberek életét, és igen nagy fejtörést okoz Michaelnek – elég nehéz elkapni valakit, akit nem lehet megkülönböztetni az emberektől. Ráadásul sajnos nem csak ők fenyegetik a helyzetét, de az emberek is kételkedni kezdenek. Igazából én már az elejétől fogva nem bírom Whele papát, de ezután az akció után még ellenszenvesebbé vált számomra. Az ő titkai még nem derültek ki, ez azonban nem feltétlenül jelenti, hogy nincsenek neki.

dominion11

Hogy Michael helyzete még nehezebb legyen, a tetejébe Alex is a szökés mellett döntött. Nem feltétlenül ez a legjobb út egy hősnek, de nem vennék rá mérget, hogy mi nem ugyanezt tennénk, ha az emberiség sorsa múlna rajtunk. Alex kifejezetten jó ember, ez azonban nem kis felelősség, amit nem bír el mindenki. Bízzunk benne, hogy neki menni fog.

Az egy újabb csodálatos kérdés, hogy mi lesz Claire-rel. Ugyebár úgy volt, hogy a szerelmével tart, ez az út azonban nem járható Vega örököse számára. És azon sem csodálkozom, hogy semmi kedve hozzámenni Williamhez – ő ugyan nem tudja, amit mi, de én még ha nem tudnám, akkor sem lenne álmaim férfija. William egyszerűen csak kretén – bár Gabriel szerint erős.

dominion12

Nagyon szeretem ebben a sorozatban, hogy nem csak a csihi-puhira, meg a puccos angyalszárnyakra helyezi a hangsúlyt, hanem az emberek helyzetére is. Az angyalok nem bánnak kesztyűs kézzel azokkal, akik nem maradnak városfalakon belül, viszont a falak, bár az angyaloktól igen, az emberektől nem védenek. Felvetődik hát a kérdés, hogy kint vagy bent jobb? Nem igazán tudom eldönteni.

Ezek mellett a sorozat a vezetőkre és a politikára is fektet hangsúlyt. Egy ilyen világ vége-helyzetben ezek nem elhanyagolható dolgok, hiszen az embereknek szüksége van vezetőre, már amennyiben nem óhajt egyedül boldogulni – igazából én az utóbbira szavazok. A legtöbb filmben és sorozatban erről megfeledkeznek, így én egy hatalmas piros pontot adok érte. És természetesen a politikusok nem mindig olyan jó fejek: titkaik és érdekeik vannak és ezek gyakran előbbre valóak a nép érdekeinél, hiszen ők is csak emberek.

És ha már politikusokról van szó, róluk is kiderült egy s más. Egy részről végre Reisen kibökte a nagy csúnya helyzetet a lányának, és bár megérdemli, hogy tudjon róla, nem tudom, hogy ezzel jót tett-e. És persze nem csak erről lett lerántva a lepel, hanem a furcsa nemi vonzódásáról is, amiért hajlandó kockára tenni az életét. No, meg a többiekről se feledkezzünk meg, akiknek szintén rengeteg rejtegetnivalójuk van, kinek a sötét lelkéről, kinek a családjáról.

dominion13

Azért szerencsére egy jó kis bunyó sem maradt ki. Felbukkant ismét a vörös páncélos cukiság, akinek a szerelésétől még mindig oda meg vissza vagyok. A valóságban ugyan nem lenne gazdaságos tollanként páncélozni egy szárnyat, de akkor is állati jól néz ki. De nem mindegy, hogy ki nyeri a csatát, majd később a háborút.

Megrendítő és izgalmas pillanatokat láttunk, és ismét izgatottan várom, hogy mi következik ezután. És természetesen – és kivételesen – reménykedem a happy endben.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!