Oldal kiválasztása

A One Piece filmek panteonjában következzék – az erősen Zoro központú ötödik film – a Curse of the Sacred Sword. Igaz, bár jobban szeretem a negyedik részt (lásd itt), de ez is a maga módján egy remek film a hatalommániáról, a régi barátokról, és a szerelem erejéről.

One Piece movie 51

Történetünk szerint Zoro – ideiglenesen elhagyja a Szalmakalaposok bandáját – besegít betegeskedő barátjának, a szintén kardművész Sagának, ám azt nem is sejti, hogy barátjának mi is a valódi célja. Míg Zoro Saganak, addig Luffyék a helyieknek segít megállítani a híres démonkard újjászületését, ami meglepő – de Saganal van. Az idő pedig vészesen fogy.

One Piece movie 53

A Curse of the Sacred Sword nagyon is érdekes film: itt már a humorfaktor meglehetősen csökkent és a helyét átvette az akció és a dráma. Az egyik vonalon Saga szenvedése, a másikon Zoro belső vívódása, a harmadik oldalon a kard ereje miatt rettegésben élő katonák és őslakosok sorsa fonódik egybe egy végzetes éjszakán, amikor a kard megtöri az őt korlátozó béklyót és feléled. Igen, mert ennek a kardnak saját tudata van, és hatalmában áll elvenni másoktól a sajátjukat.

One Piece movie 52

A történet remek, és Luffyék mellett most is van pár nagyon érdekes mellékszereplő: eleve a normális Saga egy rendes, a szeretteiért tűzbe menő férfiú, szerelme – a törzs papnője – Maya is egy hasonlóan áldozatkész és végletekig kedves lány, de aki a kedvencem közülük, az a fiatal harcos, Toma. Kedves, kissé harcszerető gyerek, aki a végsőkig képes volt ellenállni a kard hatalmának. Zoro még a képébe is vágja, az akkor már kissé kattant barátjának, hogy Toma ezerszer erősebb nála – pont emiatt.

One Piece movie 54

A végső harc kiválóan koreografált, kellően epikus egy OnePiece filmhez, és persze Happy End nélkül sem érhet véget, ami – és én ritkán mondok ilyet – de nagyon is aranyos. Ahogy a két szerelmes újra egymásra talál, ahogy a régi barátok újra azok lesznek, mind mind elérik azt, hogy az érzelmi faktor miatt is tiszteljem a filmet.

One Piece movie 55

A Curse of the Sacred Sword – a negyedikhez hasonlóan – egy remek film, egy komplex kis mini One Piece univerzummal. Beleillene a sorozat menetébe, de anélkül is megállja a helyét, hozva azt, amit elvártunk tőle. Remek.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.