Oldal kiválasztása

Igen, tudom, rossz szokás egyből a lecsóba csapni, de itt most muszáj volt. Nem az, hogy nem szeretem az előző három filmet, de kalibere, hossza és stílusa miatt most ő kerül a színpadra. Következő versenyzőnk Luffy és társai a Dead End Adventure-ben.

one piece movie41

Alapvetően, ha bármi olyannal találkozom, ami a One Piece-szel kapcsolatos, akkor madarat lehet velem fogatni és ez külön igaz a filmekre. Mindegyiket imádom, de a negyedik különösen is a kedvencem. A történet maga remek: egy halálos verseny, ördögi ex-haditengerész ellenfél, bosszúálló bátyus. Kell-e ennél több egy remek filmhez? Sok bunyó, és némi dráma is persze – de itt ezek is remekül vannak elosztva abban a kilencven percben, ami megadatott neki.

one piece movie44

Ha a sorozat idősíkján kéne elhelyezni a történetet, nem sokkal az Alabasta-Arc után járunk, miután Luffy győzedelmeskedett Crocodile felett – és már megint üldözik a mostanra már Nico Robinnal kiegészült bandát. De megszokott csapatunk mellett kiemelt szerepet kap az alvilági körökben csak kalózhóhérként ismert, fiatal Shuraiya, akinek feltett célja, hogy a film főellenségén – Gasparde-on – bosszút álljon, valamint még egy kisfiú (!), Anaguma is csapódik a kalózbandához. Bár eléggé ingerelt a kiskölyök, éreztem a létjogosultságát a történetben.

one piece movie42

És, ha már a jókat végig tekintettük, most jöjjenek a rosszak: Gasparde, aki – és ilyet én ritkán mondok – az egyik leggonoszabb, legőrültebb, leg hatalommániásabb rosszfiú az összes One Piece antagonista közül – pedig arról a listáról nehéz kiemelkedni. Volt tengerész, de hatalom és rombolás miatt kalózzá vált, ám a kalózlétet sem tartja tiszteletben, velejéig romlott alak, nála még Hody Jones is normálisabb. Ám elkövet egy nagyon nagy hibát: tönkreteszi Luffy kalapját, és aki ismeri a sorozatot, azt tudja, hogy ez a fiú szemében megbocsájthatatlan bűn. Így Gasparde le lesz verve, a világ meg lesz mentve, és hű tengerészeink tovább üldözhetik Luffyékat.

one piece movie43

Remek film a Dead End Adventure, hőseink hozzák a szokásos formájukat, és bevallom: kár, hogy Shuraiya csak ebben a filmben szerepel, pedig igazán szerethető karakter, és sokat elárulok azzal, ha azt mondom, hogy engem Ace-re emlékeztet. Mindkettő nagybátyó, erős, feneketlen gyomrúak, és a jellemük is hasonlóan badass. A nagytesóké a világ!

one piece movie45

Veteránoknak újranézni kötelező, akik meg csak most ismerkednek a One Piece világával, azoknak is erősen ajánlott film. A poénokon lesz nevetés, bár a sírást nem garantálom, de hogy remek kis időtöltés, az biztos. Kérek még kaját!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.