Oldal kiválasztása

A remek kezdés nemcsak nekem jött be, hiszen a The Last Ship nagyon jó nézettségi adatokat produkált, sőt, még le is körözte az előtte adott Falling Skies epizódot. Nem tudom, hogy ez a siker Michael Bay nevének köszönhető-e, de annyi bizonyos, hogy maga az alapötlet igen tetszetős.

thelastship.s01.e02.3

Most, hogy kitudódott minden a hajón, a legénység morálja finoman szólva sem túl rózsás, azonban adnak nekik elfoglaltságot, hiszen gyakorlatoztatják őket. A cél Guantánamói-öböl, ahol reményeik szerint felrakodnak élelemmel, üzemanyaggal, egyéb ellátmánnyal és talán sikerül valamit megtudni a világról. Ehhez viszont a legénység nem elég képzett, hiszen ők tengerészek, és bár az alapkiképzésen mind túlestek, inkább a hajókhoz értenek.

Rachel pedig beavatja a hajó vezetőit a vírus és annak terjedésének részleteibe, ami azért durva, hiszen a vírus folyamatosan mutálódik és három hete semmilyen kontaktja nem volt a járványügyi központtal a doktornőnek. Ezt természetesen Mike meg is jegyzi és majdnem sikerül megalázni Rachelt a saját asszisztense előtt, de a nő okos és kivágja magát.

thelastship.s01.e02.2

Ó igen, az asszisztenst majd elfeledtem, a pilot végén kimenő hívást folytatott és (talán) oroszul kommunikált valakivel a vírusról és a hajóról. Ez a szál a történetben nekem nem tetszik, ugyanis logikátlannak vélem, hiszen ha volt ideje beépülnie valakinek Rachel mellé, akkor már sokkal régebben kellett tudnia a vírus támadásáról? Vagy lehet egy rég elfeledett orosz kémet aktivált az anyaország, amint értesültek a betegség létéről?

A legénység megemlékezését nagyon eltalálták, pont annyi érzelem és tragédia volt benne, amit egy katonából kinézek és ez igazán valódivá tette az egész jelenetet. Sőt, Danny és Kara beszélgetése is nagyon ügyesen volt megoldva. Már ha ezt egyáltalán beszélgetésnek lehet nevezni, hiszen Kara próbálkozott, de Danny kőkeményen odavágta neki az igazságot a világ haldoklásáról – és az a legszörnyűbb, hogy igaza van.

thelastship.s01.e02.1

És köszönöm az alkotóknak, hogy végre valahára logikusan megoldották a szokásos “én tudós vagyok, megyek”-dolgot. És hiába apellált Rachel, a kapitánynak messzemenőkig igaza van, a hajó tele van katonákkal és ő is a Nathan James fedélzetén hagyja jobbkezét, ellenben virológusból kizárólag kettő van a hajón.

Pörgős kis epizód volt ez, a pilothoz képest pedig jobban sikerült eltalálni az arányokat. Na, nem mintha most nem lett volna benne látványelem, de tökéletesen indokolt volt és egyáltalán nem zavaró. Remélem a sorozat folytatja ezt a tendenciát és nézőszámot, mert a potenciál megvan benne.

Kicsi geek szívem pedig repesett az örömtől mikor Adam Baldwin a parancsnoki láncról beszélt!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.