Oldal kiválasztása

Ya-Ha! Üdvözlök minden kedves sportrajongót, itt a Watchaholics stadionjában! Hosszú időzés után végre elérkeztünk a döntőhöz: Eyeshield 21 vs. cikkíró! Vajon ki fog győzedelmeskedni? Ki fog ma hazatérni a dicsőség fényében fürödve a győzelmi kupával? Minden ki fog derülni, csak folytassák az olvasást!

Eyeshield 211

Kiskorom óta imádom a sportos animéket (No.1, Captain Tsubasa), de miután jobban elmerültem az animék világában egyre inkább vesztettem az érdeklődésemből irántuk. Aztán, bő négy éve futottam bele ebbe a kis nyalánkságba –először még csak a mangába–, és teljesen elvarázsolt.  Nem minden japán mű foglalkozik az Amerikai Footballal, és valljuk be, kellemes ez a fajta változatosság.

És ezzel, az Eyeshield 21 csapata be is gyűjtötte első pontját! A tömeg őrjöng! Hé, vonszoljátok vissza a helyére az írót a szurkolók közül!

Eyeshield 2112

Ami nagyon megfogott ebben a sorozatban, az kétségtelenül – a történet mellett – a szereplők. Sena, kis aranyos, aki a kezdetekben sehogy sem bír magáért kiállni, és végül a kitartása teszi a legjobbá – már ami a futást illeti. Kurita csupa izom, és csupa szív. Tipikusan az a karakter, aki senkiről se gondol rosszat, ám, ha a számára fontosakat bántják, beaprítja az ellent. De ők is még csak kishalak, az Ördög Könyvének forgatójához képest. Igen, most jön Hiruma Youichi.Én már sok agresszív/kattant/eszelős/mániákus/militarista karakterrel találkoztam már, egyikben sem volt meg úgy mind, mint benne. Hiruma kétségtelenül a történet mozgatórugója, és nélküle nem is lenne az Eyeshield 21 az, ami.

Eyeshield 2113

Újabb pont, és ezzel az Eyeshield 21 toronymagasan vezet! Az írónak nem ártana visszavágni!

Próbálnék, de ha megfeszülnék, sem tudnék súlyos negatívumokat felsorolni, mert az Eyeshield 21-ben vagy alig észrevehetőek vannak, vagy nincsenek is. Ritkán mondok ilyet, de a készítő páros mindenre odafigyelt: kezdve a szereplők legkisebb hajszálától, a humor és a dráma megfelelő adagolásáig bezárólag. Erre nagyon jó példa a pop-idolként is működő játékos, Sakuraba Haruto sérülése, és annak megélése még a történet elején. Egy olyan rajongója rántja ki a mélabújából, aki – számára nagyon meglepő módon – a zenei karrierjéről nem is tud, és a játékos Haruto a példaképe. Furcsa, mégis szívet melengető vonás. Egyedüli negatívum az talán az, hogy akinek nem ez a stílus a szíve csücske, az annyira nem fogja élvezni, de ízlések és törések.

Eyeshield 2114

Az Eyeshield 21 egy remek sorozat, sok érdekes és szerethető karakterrel. Még akit nem is vonz az Amerikai focis téma, az is próbálkozzon meg vele egy pár rész erejéig. Fiúk, lányok és kedves földönkívüliek! Ezennel a Téli Bajnokság véget ért, győzött a foci szellem! Az író pedig lelépett a démonnal.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.