Oldal kiválasztása

Nagyon ütősre sikeredett első epizód után, most kaptunk egy jóval letisztultabb, magyarázó részt, ami azonban bőven tartalmazott meglepetést.

eghasadas.s04.e02.3

Tom Mason még mindig azon töri a fejét, hogyan juthatna ki minden ember a fogolytáborból. A bökkenők a következők: élelemhiány, elektromos kerítés, és a pókok, akik mintha mindenhonnan előbukkanhatnának a táborban. Az élelemhiányra az esfenik még rátesznek egy lapáttal, ugyanis addig nem dobnak le újabb szállítmányt a foglyoknak, amíg nem adják ki a Szellemet – persze nekünk nézőknek már az első pillanatban leesett, hogy kit is takar az elnevezés.

Weaver megkísérel időt nyerni azáltal, hogy Pope dugi-készletét szétosztja az éhezők között, csakhogy óvatlan volt, így végül egy csapat éhes bunkó kezére jutott az ellátmány. Azonban Weaver és Pope találtak valami igazán fontosat, ami talán a szabadulásuk kulcsa lehet. Tom persze megint hülyeséget csinál, de erre szükség van a terv sikeréhez. Az esfeni hajón viszont történik egy s más, amivel én személy szerint nem vagyok kibékülve – mégis milyen idióta beszélget az ellenséggel tervrajzok és térképek fölött?

eghasadas.s04.e02.1

A doktornő ámokfutása – mert nem lehet másnak nevezni – engem kissé zavart, mert egy az egyben feleslegesnek gondolom ezt a történetszálat, viszont a kivitelezésbe nem lehet belekötni. Egy anya, aki bármit megtenne a gyerekéért, még ha a világon mindent el is kell érte veszíteni – nos, ez az, ami pazarul van megkomponálva.

Szegény kicsi Matt az agymosott hülyék között mosolyog és szajkózza ugyanazokat a begyakorolt mondatokat, pont, mint akinek kimosták az agyát. De hát ez az új hadviselés egyik fontos része, hogy az új generációval elhitetik a békét és az egyenlőséget. Azonban a Mason vért nem lehet kiirtani vagy átprogramozni, és a család legfiatalabbnak látszó tagja is rebellis lesz, persze az adott keretek között.

eghasadas.s04.e02.2

Azért is emeltem ki, hogy Matt látszik a legfiatalabbnak, hiszen tudjuk, hogy húga Lexi valójában csak egy éves, de most huszonegynek néz ki. Dr. Kadar aggódik is az állapota miatt, de Lourdes nem engedi őt a próféta lány közelébe. Ben azonban igazi testvérként viselkedik és megvédi Lexit, még akkor is, ha ezért pont vele kell szembeszállnia. De amit ekkor tapasztal, felülír mindent, amit a húgáról tudott.

Nagyon élvezem, hogy a sorozat visszatért erre a kissé komor és egyben partizános stílusra, hiszen a nagy haderővel rendelkező emberiséget már megölték, így nem maradt más hátra, csak a folyamatos ellenállás. Ha már nem tudjuk legyőzni az esfeniket, érjük el, hogy ne érje meg nekik itt maradni!

eghasadas.s04.e02.4

Tick, Tick, Boom, Baby!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.