Oldal kiválasztása

Még mindig szeretem a kísértetházakat. Ma újabb családi borzalmak közé kirándulunk, csak hogy ne érezzétek magatokat biztonságban egy percig se. Ugye, milyen jó fej vagyok?

connecticut3

A Campbell család kinéz magának egy jó kis, olcsó házat. Persze senkiben nem merül fel, hogy azért olcsó, mert gáz van vele, ők csak azért is beköltöznek. A legidősebb fiú, Matt eközben még betegséggel is küzd, így amikor látomások kezdik gyötörni, senkiben nem merül fel, hogy nem őbenne van a hiba. Aztán lassan kiderül, hogy egy ravatalozó volt régen, majd lassan már nem csak Matt lát olyan dolgokat, amiknek nem kellene ott lennie. Ugyanis nem csak ravatalozó volt, de szellemidézéseket is végrehajtottak itt, amit az említett szellemek nem vettek olyan jó néven. Persze nem csak ők ragadtak itt, hanem a korábban itt lakú fiú, Jonah is, aki szereti ijesztgetni Mattet (néha mást is) az ijesztő kinézetével. De mire mindenre rájönnek, addigra lehet, hogy már késő?

connecticut4

Persze annyi mázlijuk azért van, hogy nem egyedül kell szembenézniük a szörnyűségekkel, ugyanis Matt szert tesz egy új barátra, aki jártas a témában. Az ő segítsége talán segíthet, de az is lehet, hogy ront. Minden esetre ő legalább jártasabb a témában, mint a Campbell család és nem csak vaktában sikoltozik, ha csúnya bácsit lát.

Vannak klisék, amiket nem szeretek, ezek közé tartozik a túl olcsó ház, meg a nem elköltöző emberek, viszont nagyon szeretem a régi sztorikat, és a menő, túlvilági lényeket. Persze elég bizarrak ezek a járkáló „összefirkált” emberek, de szerintem azért elég menőn néznek ki, főleg a szoborszerű szemeikkel.

connecticut5

Az is nagyon jó, hogy nem feledkeztek el bizonyos hangeffektekről, amik szükségesek, de sokan kihagyják gondatlanságból. Elvégre azért egy elég rusnyán szétgyötört hullának is van hangja, ha megmozdul, nem csak úgy ott van. Mondjuk szerintem szaga is kéne, legyen, de ez már a legkevesebb, meg azt mi egyébként sem éreznénk, legfeljebb a szereplők emlegetnék. Úgyhogy ezen hajlandó vagyok átsiklani.

connecticut2

Mattet imádom. Egyrészt szeretem azokat, akiknek fontos a családjuk és ő nem csak akkor törődik velük, amikor hősködni kell, hanem amikor a rosszullétei közepette játszani kell a kistesóival, akkor sem bújik el a takarója alá. Szerintem ez jó dolog. Másrészt nem volt teljesen irreális, főleg amikor figyelmeztették, hogy ne féljen – no, de hát ki nem ijed meg, ha rusnya tetemek jelennek meg körülötte? Ő igenis megijedt, és a félelmével szállt szembe, amikor tennie kellett valamit. Ez egy elég fontos különbség, mert így sokkal jobb egy film. Elvégre a szuperhősök is félnek néha.

connecticut1

Szerintem tökéletes esti szórakozás tud lenni, attól függetlenül, hogy nincs annyira hype-olva, mint a Végső állomás, vagy a Fűrész, amik tulajdonképpen annyira nem is tartoznak a megszokott horror kategóriába – ezt sajnos még akkor is el kell ismernem, ha imádom a Fűrész filmeket. Nincs ész nélküli gyilkolás, belezés, vagy hasonlók, de azért kellően undi tud lenni, ha kell és tele van nem evilági lényekkel. Szerintem így teljesen kerek.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!