Oldal kiválasztása

Ebből az epizódból kiderül, hogy nem csak lövöldözéssel vagy üldözéses jelenettel lehet feszültté tenni egy eseményt, hanem a megfelelő infóadagolással is.

haltandcatchfire.s01.e04.1

A cég mérnökei igencsak jó munkát végeztek, ugyanis nemcsak az alaplapot sikerült a felére csökkenteni, de úgy látszik, hogy az állandó hűtési problémákat is megoldották. De ennél is nagyobb áttörést jelent a számítógép válaszidejének lefaragása, amit eddig egyetlen nagy számítógépgyártó cégnek sem sikerült elérnie. Gordon, Joe és az egész csapat repesett az örömtől a hír hallatán.

Joe a háttérben végzi munkáját, befektetőket szerez, és végre egy riportert is sikerült összeszednie, aki egy neves technikai újságban jelentetne meg cikket a cégről – amolyan Dávid és Góliát stílusban. Joe múltkori “összetűzése” (a jelenet azóta gyakorlatilag beleégett az agyamba) a leendő nagy befektetővel sikerrel járt, mert azóta a nő fel sem veszi a telefont, így elhárult a veszély arra vonatkozólag, hogy a számítástechnikához egyáltalán nem értő pénzes kerüljön bele a cég vérkeringésébe.

haltandcatchfire.s01.e04.3

A riporternek azonban esze ágában sincs úgy táncolni, ahogy Joe fütyül, sőt, folyamatosan emlékezteti rá, hogy ő kizárólag szívességből van itt. Aztán történik valami igen durva dolog: Cameron programkódja eltűnik a gépből, a biztonsági mentéseket pedig alig készített. A lány azzal védekezett, hogy hát kinek van arra ideje, ha elkapja az ihlet – és most mind tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy igen, csináltunk már hasonlót, és igen, ugyanerre hivatkoztunk, és igen, megtanultuk a leckét!

Még szerencse, hogy Gordon felesége, Donna okosabb mindenkinél a cégben – kár, hogy a nyolcvanas években nem tud kiteljesedni egy nő, és gyakorlatilag mindenki ellopja az ő terveit. De Donna nemcsak zseni, hanem még a szíve is aranyból van, így segít Gordonnak megoldani a problémát és közben még Cameronra is szán egy kis időt, hogy ápolja kicsit a lány lelkét.

haltandcatchfire.s01.e04.2

Aki már élt át hasonló nem-mentési-fiaskót, az pontosan tudja, hogy milyen rettenetes érzés. Cameron alig kapott levegőt, sírt és pánikolt – pont, ahogy én is tettem annak idején. Ezek a jelenetek elérték nálam, hogy sajnáljam a lányt, pedig az eddigi véleményemből jócskán kitűnik, hogy nem igazán kedvelem. Donna magasan vitte a prímet – megint. Fantasztikus a karakter és az őt játszó színésznő is, fantasztikus milyen pofákat tud vágni, ha valakire megorrol, ugyanakkor viszont a mosolya is elbűvölő.

Az történet azonban nem várt fordulatot vett, és nem igazán tudom magamban hova tenni a dolgot – mármint, ezt most miért, és mi van?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.