Oldal kiválasztása

Az Éghasadás negyedik évadának trailerje keserédes ízt hagyott a számban – annyira kusza volt és érthetetlen, mintha minden epic jelenetet össze akartak volna zsúfolni. Komolyan aggódtam, hogy vajon mivé lesz így ez a sorozat? A harmadik évad szintén felemás érzéseket hagyott maga után, mert egyfelől nagyon badass lett, másfelől pedig ordenáré logikátlanságok is felbukkantak benne. Ez az új epizód viszont minden várakozásomon felül teljesített.

Ghost In The Machine

Miután az emberek a Volmmal közösen lerombolták a tornyot, ami a Földet beburkoló háló alapja volt, és ezzel sikeresen megnyitották az utat a Volm hadseregnek az Esfenik ellen. De az idegen szövetségeseink súlyos árat kértek az emberiségtől: vonuljon mindenki menekülttáborba és ott vészeljék át a háborút, amíg a Volm megmenti a bolygót. Ez az ötlet mindenkinél egyöntetűen kivágta a biztosítékot – ki hitte volna, hogy Tom, Weaver és Pope egy véleményen is tudnak lenni. Cochise azonban elengedte a 2nd Masst, és ők visszaindultak az otthonba, Charlestonba.

A Volm fegyverekkel felvértezett emberek már igazán ellenfelet jelentettek az Esfeni megszállóknak – az esélyek kiegyenlítődni látszottak. De az idegenek tartogattak még bőven meglepetést, és ebbe bizony a csapat csúnyán bele is futott. A csata felmorzsolta az ellenállás magjának ezen apró hajtását – mikor pedig mi nézők végre fellélegeztünk, már ugrottunk is előre az időben négy egész hónapot. Kissé sokszor lövik el ezt a csúsztatást az Éghasadásban, nem?

eghasadas.s04.e01.2

A 2nd Mass fogolytáborba került tagjai – Tom, Hal, Weaver, Tector és Pope – mind azon igyekeznek, hogy kijussanak és folytathassák azt, amiben a legjobbak. Weaver azonban az összeroppanás szélén áll, Tom magánzárkát kapott, Pope, nos, ő olyan, amilyen, de legalább Tector és Hal valóban küzdenek a kijutásért.

A kómából felébredt Ben szembesül vele, hogy húga, a kicsi Lexi már nem kicsi többé (és nem is barnahajú), amit a srác nehezen emészt meg. Plusz még a kistestvér áraszt magából valamifajta spiritualitást is, Lourdes és Maggie pedig csak adják alá a lovat – nekem egy az egyben egy szekta képe ugrott be erről. Matt szintén távol van a többiektől, az Esfeni világ új generációjához tartozik – a képek láttán pedig a vér is meghűlt az ereimben.

eghasadas.s04.e01.3

Az ellenség megváltozott, méghozzá nagyon is! Az eddigi sikertelen taktikát leváltotta valami sokkal félelmetesebbre. Az ellenállásnak is változnia kell és idomulnia az új kihíváshoz, kár, hogy az eddigi szövetséges inkább elugrott fagyiért.

A sorozat szintet lépett, méghozzá nem is akármekkorát! Reményeim szerint ez lesz jellemző az évad többi epizódjára is, mert akkor újfent ódákat fogok zengeni róla.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.