Oldal kiválasztása

Az AMC szereti a nézőit! Hogy mégis honnan veszem én ezt a balgaságot, mikor a Walking Deadben annyi kedvencünk halt már meg? Az indíttatásom onnan ered, hogy ha nem kedvelné a csatorna a nézőit, akkor az üresjárati időben nem tenne közzé évről évre webizódokat, hogy enyhítse a rajongók sóvárgását a sorozat után.

The Walking Dead Webisodes: Torn Apart (2011)

walkingdead.webisode.s1.1

Hat kisfilm Hannah (Lilli Birdsell) és családja életéről, vagyis inkább haláláról – de hisz ebben nincsen semmi meglepetés egy zombi apokalipszisben. Hannah és volt férje, Andrew (Rick Otto) nem értik, hogy mi történt körülöttük, mi ez a felfordulás, és hogy mi oknál fogva támadják meg egymást az emberek. Ők ketten nem akarnak mást, csak kijutni ebből a zűrzavarból és biztonságban tudni két kisgyermeküket.

Itt nem feltétlenül az események maguk az érdekeset, hanem az a pár percnyi játékidő, ami alatt a színészeknek teljesíteni kell, minden sokkal feszesebb, pörgősebb és mikor azt hinnék, már levegőt vehetünk, nos, akkor vége a filmnek.

The Walking Dead Webisodes: Cold Storage (2012)

walkingdead.webisode.s2.1

Az események most is közvetlenül a pokol elszabadulása után kezdődnek. Chase (Josh Stewart – Gyilkos elmék rajongóknak ismerős lehet) egy csoport túlélővel utazik közösen egy buszon, feltett szándéka, hogy megtalálja nővérét ebben a kaotikus világban. A busz időnként megáll, hogy utasai mozogjanak kicsit, és egyúttal feltöltsék készleteiket. Chase-t majdnem megölik a zombik egy ilyen megálló alkalmával, szerencsére azonban az önraktár (self-storage) alkalmazottja a segítségére siet, és ketten bezárkóznak a raktárépületbe. Kezdetben minden jól megy, hiszen a megannyi dobozban bőven találnak felszerelést és élelmet. De Chase érzi, hogy új barátjával, B. J-vel (Daniel Roebuck) nem minden stimmel, és viszonylag gyorsan rá is akad a férfi titkára.

A webizódok közül ez a kedvencem, ugyan rövidebb, mint az előző, hiszen csak négyepizódos, de a történet üteme sokkal jobban kijött e rövid idő alatt. Szeretem, hogy az AMC-nél még a kisebb szerepekre is remek színészeket válogatnak – most sem történt ez másként, hiszen mindegyik színész hitelesen adta vissza a félelmet, a dühöt vagy éppen a tébolyt.

The Walking Dead Webisodes: The Oath (2013)

walkingdead.webisode.s3.1

Paul (Wyatt Russel) és Karina (Ashley Bell) kis híján a járkálók áldozatai lettek, mikor pihenőhelyüket lerohanták az élőholtak. Menekülésük közben Paul súlyos sebet kapott, így mielőbb egészségügyi ellátást kellet keríteniük, még jó, hogy a párosnak volt térképe (nesze neked GPS). Azonban a kórházban olyan dologra bukkantak, amire aztán abszolút nem számítottak.

Ebben a három epizódban végre sokkal többet megtudtunk a kezdeti eseményekről, hogy hogyan is zajlottak az első napok, mikor már a halottak a földön jártak. Borzongató, nem igaz?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.