Oldal kiválasztása

Nemcsak amerikai sorozatok vannak ám a világon, sőt még csak ki sem kell tennünk a lábunkat szeretett kontinensünkről, Jo, a profi ugyanis francia krimisorozat – na, jó, kisebb angol és amerikai segítséggel, de értitek a lényeget.

jo.s01.1

Jo St-Clair (Jean Reno) egy érdekes nyomozó. Kissé mogorva, nem szereti a nagy felhajtást, rosszul bánik az emberekkel, és egyáltalán nem a nők bálványa, de ha bűnügyekről van szó, akkor bizony párját ritkítja. Jelenlegi nyomozótársa Bayard (Tom Austen), aki a volt partnere fia. Jo családja már évekkel ezelőtt darabokra hullott, a lányával, Adele-lel (Heida Reed) szinte már alig beszél, ha meg mégis, akkor üvöltözés lesz a vége. Jo a munkájában azonban profi, mindig felgöngyölíti a gyilkosságokat és elkapja a rosszfiúkat, ezt olykor a varázslatos kütyüknek, olykor pedig a rendőri szimatnak köszönheti.

jo.s01.3

Kicsit csalódtam a sorozatban, mert vártam volna valami igazán európai stílust, egy olyan védjegyet, ami minden hasonló alkotásban megtalálható. Esetleg egy érdekes és kissé búskomor hangulatot, plasztikus karakterekkel és stílusos bűnözőkkel. Azonban ez elmaradt, és a pilot után jöttem rá, hogy még csak arra sem számíthatok, hogy Jean Reno hozza az általam imádott karakterét a Bíbor folyókból. Persze, akadt némi kikacsintás, hiszen itt sem szerette a kutyákat, de össz-vissz ennyi.

A bűnügyek okoztak néhol meglepetést, az elkövetők néha elég kreatívak voltak, és még a nyomozói munkából is lehetett tanulni, mert olyan dolgokra figyeltek benne, amire például A helyszínelőkben nem szoktak. De sajnos ennyi, ebben a sorozatban tényleg nem volt több nyolc résznél, sőt még ezt is sokallom. Persze elkaszálták, ugyanis epizódonként két millió eurót költöttek rá, de a nézettség baromi gyenge számokat hozott.

jo.s01.2

Ha izgi krimis sorozatra vágytok, ne ezt nézzétek meg, mert ahhoz gyenge, de van benne mégis némi báj – vagy csak ennyire nosztalgikus lennék?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.