Oldal kiválasztása

Hurrá! Végre láthattam a Dominiont! Nagyon úgy érzem, hogy szeretni fogom ezt a sorozatot. Ugyanis mivel lehet eladni egy szériát? Angyalokkal, jó pasikkal és nőkkel, valamint háborúval! Legalábbis ez a legújabb sikerrecept.

dominion1

A sorozat a Légió című film alapján készült – huszonöt évvel a film eseményei után járunk időben, Vega városában. Az emberek várják a megváltót, akinek el kéne jönnie, miközben Michael őrködik felettük, az alacsonyabb rendű angyalok pedig eközben a falon túl rendetlenkednek. Ne aggódjatok, az első pár percben én is néztem bután, de az a helyzet, hogy nem igazán titkolóztak a sztorit illetően. Felfedtek minden kapcsolatot az emberek és az angyalok között, remek poénokat lőttek el, és tökéletesen fel lehetett térképezni a világot is. Szóval nem sok minden maradt rejtve, és most kicsit bambán nézek, hogy akkor mégis miről fog szólni a sorozat többi része? Ettől függetlenül én bízom a készítőkben, hogy a bombasztikus kezdés szintjét sikerül majd tartani a későbbiekben is. Habár ilyet már mondtam régebben is, és tévedtem.

dominion3

A látványvilág fantasztikus. Vega gyönyörű, az emberek szintén gyönyörűek – pedig nem is lehet mindenki gyönyörű, de nézzük a jó oldalát, elég élvezetes a szemünknek – az angyalok is szépek. Minden szép. Na, jó, az alacsonyabb rendű angyalok cseppet sem. Ők pont olyanok, amilyennek lenniük kell: alantasak. De ne higgyük azt, hogy azok a szép emberek olyan angyaliak – höhö – mert ők is aztán tudnak akkora mocskok lenni, mint a felhőkarcolóik. Ez már csak azért is jó, mert végre valami nem fekete-fehér, nincs jó és rossz oldal. Persze, ha valaki bele akarja magyarázni, akkor lehet mindenféle színű oldal. De én sem az ármánykodó embereket, sem a háborúzó angyalokat sem hívnám jó oldalnak.

A színészeket nagyon jól sikerült összeválogatni. Remekül játszanak – főleg a Michaelt alakító Tom Wisdom –, és pontosan olyan jól néznek ki – főleg Michael. Tulajdonképpen elég igazságtalan ennyi dögös embert bezsúfolni egyetlen sorozatba – még a végén kisebbségi komplexusom lesz!

dominion2

Na, és most akkor térjünk rá az angyalokra, tudom, hogy azt várjátok. Hát, azt nem mondhatnám, hogy van két egyforma, bár első pillantásra úgy tűnt. Aztán megjelent egy rejtélyes, páncélos alak, aki enyhén hajazott Magnetóra – ne aggódjatok, a főhős meg Brianre hasonlít a Backstreet Boysból – és még a szárnyai is páncélozottak voltak. Továbbá Gabrielből ugyan sajnos még nem láthattunk sokat, de annyit már biztosan állíthatunk, hogy szép a szeme. Végül, de nem utolsósorban Michael, a kedves, jótevő angyal, aki az emberekre vigyáz. Hát… Ez a pasi tudja, hogy kell megjelenni valahol. Besétál, és tele van vele a terem, ellenben ha a helyzet azt követeli, akkor olyan jelentéktelen, mint egy bútordarab.

dominion4

A megváltó kilétét se nagyon titkolták, és valójában az első pillanattól fogva lehetett tudni, hogy ő lesz az, de azért ő meglepődött helyettünk is. Szegény srác eddig katona volt, és meg akart lógni a csajával, aztán meg hirtelen ő a hős. Hát, én is kétségbeesnék, főleg, ha nem tudnám, hogy mit kell csinálnom. Na, persze a megváltáson kívül.

dominion5

Határozottan pozitív az első benyomás és nagyon magasra rakta a lécet a sorozat, de ha sikerül tartani, akkor állati jó lesz az eredmény. Én kíváncsian várom, hogy mit nyújtanak ezek után. Vigyázat, nagyok az elvárásaim!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!