Oldal kiválasztása

A tőlem telhető legnagyobb őszinteséggel mondom ezt, de nem is tudom, hogy hol kezdjem el az ódazengést, mert még mindig nem tértem magamhoz az élményből, amit ez a film nyújtott nekem. Nehéz lesz spoiler nélkül írni róla, de üsse fémbunkó, megpróbálom.

how to train your dragon 22

A moziba menet még azt hittem, hogy csomó kisiskolással leszek összezárva, de kellemesen csalódtam a felhozatalban. Ötödmagammal – úgy, hogy én voltam a legfiatalabb – külön vicces volt beülni az elsötétített terembe, ahol pár új, érdekes intro után végre láthattuk repülni tűzköpő kedvenceinket és gazdáikat, amint éppen a kviddics viking verzióját űzik, meglehetősen szabados és poénos stílusban. Mert persze, a film kötelezően hozza humorban is a formáját, ahogy – a film második felében – a drámai papírzsepiért nyúlás sem fog elmaradni. Lehet, én vagyok túl érzelgős, de majdnem húsz éves létemre sírva fakadtam.

how to train your dragon 2

Amit viszont nem kerülhetek meg, az a címben is szereplő Alfa titulus: ugyanis létezik egy gigászi jégköpő sárkányfajta – amit én személy szerint ritka cukinak találok –, és akik meglehetősen erős jószágok. Hogy is mondja a tömzsi tesó? Tízes erősségű – és itt most nem a földrengésre gondolok. Igen, popcorn evésközben jöttünk rá, mind a hatan, hogy már abban a korban is léteztek kártyagyűjtő kockák – tisztelegjünk a régmúlt hőseinek. Másik fontos tényező, ami még nagyon megfogott az a főgörény és Hablaty közötti éles határ meghúzása. Az egyik együttműködik és megértő, a másik meg uralkodik és csak a káoszt akarja – zseniális.

how to train your dragon 23

Poént és sárkányos poharat félretéve, Catleen nem véletlenül jelentette ki – júniusban –, hogy ez az év filmje. Ritka az olyan, hogy a második rész felér, vagy talán fölül is múlja az előzőt. És itt ez megtörtént, minden tekintetben. A látvány, a történet, a szereplők – jók, rosszak és hülyék együtt véve – elérték azt, nemcsak nálam, hogy megemeljem a parókámat és letöröljem vele a nevetéstől (is) kicsordult könnyeimet. Az Így neveld a sárkányod 2, bár sokan azt mondják,  de nem csak gyerekeknek való – vagy akkor mi nőttünk fel túlságosan. Ami mondjuk nem is baj, tekintve, hogy a szereplők is felnőttek, és hozzájuk igazodva a történet is – amiről sikerült minimális spoilerrel áradoznom. Nagy pacsi magamnak.

how to train your dragon 21

Csak ajánlani tudom a filmet nemtől, kortól, sárkányorientálódástól függetlenül, és én már előre is dörzsölöm a tenyeremet, várva a harmadik részt – ami, remélem minél hamarabb életjelet ad magáról. Tudom, hogy csak most jött a második, és én máris követelem a harmadikat, de ilyen az, ha valami igazán beleégeti magát a szívedbe.

 

Így neveld a sárkányodat (2010) ~ Orlissa

Így neveld a sárkányodat 2 – Ilyenből, ebből még! ~ Orlissa

Így neveld a sárkányodat 2 (2014) – Ma is tanultam valamit! ~ Catleen

Így neveld a sárkányodat 2 – Akarom! Mindet! ~ Ixi

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.