Oldal kiválasztása

A harmadik epizód egy ici-pici visszaesést mutatott a sorozat eddigi kimagasló színvonalában, de ez pusztán egy paraszthajszálnyi nagyságú.

haltandcatchfire.s01.e03.2

A cég csőd közeli állapotra jutott, aminek következtében a Cardiff Electronicsnak maximum két hónapja van hátra, vagyis ennyi ideje van Joe-nak, Gordonnak és Cameronnak megalkotni az új személyi számítógépet, ami Joe reményei szerint forradalmasítja az iparágat. Cameron egy teljesen újfajta programozási megoldáson dolgozik, amire azonban nem biztos, hogy elegendő ez a két hónap, bár azt mindenki elismeri, hogy a lány nagyon tehetséges – de én még mindig nem kedvelem a karakterét.

Gordon igen nehéz feladat előtt áll – amit még az ellenségemnek sem kívánnék –, ugyanis ki kell rúgnia a cég alkalmazottainak nagy részét. Az elbocsátást persze megpróbálja a maga édeskés stílusában véghezvinni, de ezt nem lehet hosszútávon fenntartani, és erre a legjobb bizonyíték az a munkatársa, aki beviharzik Gordon új irodájába és leüvölti a fejét.

haltandcatchfire.s01.e03.3

Joe azzal bízta meg Gordont, hogy a legjobb embereit válogassa ki a hardwer (tudjátok, a software-t szidjuk, de a hardware-t ütjük meg) megépítéséhez szükséges csapatába. Ám a legjobbak már elmentek, így maradt, aki maradt. Az ő feladatuk pedig korántsem egyszerű, ugyanis az eddigi húsz font (több mint kilenc kg) súlyú hordozható számítógépből kell tizenöt font (nagyjából hét kiló) súlyút megalkotni. A probléma már ismeretes a műszaki dolgokban egy kicsit is jártas nézőknek: a hűtőrendszer, vagyis hogyan hűtsünk le valamit, amit nagyon összepréselünk, ezáltal még melegebb lesz, amihez még több hűtés kell, ami nagyobb súlyt eredményez, ami… Szóval értitek.

Joe pedig végzi a munkáját, az az minden kapcsolatát felhasználja, hogy új társat vagy befektetőt találjon a cégnek. És amikor már úgy tűnik, hogy sikerülne neki, John a maga sajátos és vicceskedően durva stílusában keresztbe tesz ennek az egyezségnek. Persze teljes joggal, hiszen Joe a pénzügyi vezető háta mögött egyezett meg a reménybeli partnerrel. Szóval a vállalati hierarchia szabályait ideje lesz belevésni Joe fejébe, erre pedig a legjobb ember maga a cég vezetője, aki azóta nyugdíjba vonult, és mindenáron ott is akar maradni. Akad azonban egy újabb befektető jelölt, akivel viszont Joe nem akar szerződni és ehhez olyan eszközhöz folyamodik, amitől leesett az állam.

haltandcatchfire.s01.e03.1

Az epizódot magasan Donna vitte, aki nemcsak mint kiváló anya állt helyt, hanem mint számítógépes zseni is, és egy csapásra megoldotta Gordon hardware problémáját – és most nem akarok senkit sem megbántani, de ez a jelenet gyönyörűen bemutatta a férfi és női logika közti különbséget, amik persze egyenrangúak, csak éppen egy adott problémát máshonnan közelítenek meg. Donna a kedvencem a sorozatban, ami azért nagy szó, mert nagy Lee Pace-fan vagyok, erre jön egy számomra kevésbé ismert színész, és lemossa a pályáról a kedvencemet – le vagyok nyűgözve!

A Halt and Catch Fire remek sorozat, ami epizódról epizódra többet mutat meg magából, remélem, más is annyira rákattant, mint én!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.