Oldal kiválasztása

Az utóbbi hetekben bizony kezdett magára találni a sorozat – nem mondom, hogy most már kiváló minőségű, de egyre inkább látható a javulás mind a történet, mind a karakterek szempontjából.

the100.s01.e13.2

Murphy új hobbija viszonylag gyorsan napvilágra került – aminek persze én egyáltalán nem örültem –, ennek következtében pedig el kellett hagynia a tábort, amit egy igen elmés robbantással koronázott meg. Clarke és Finn visszatértével válaszút elé állították Bellamyt: meneküljenek el, vagy inkább maradjanak és harcoljanak a földlakókkal? Clarke-kal értek egyet, aki szerint a gyors továbbhaladás az egyetlen esélyük a túlélésre. Ebbe végül Bellamy is belement, a tábor többi lakója viszonylag gyorsan összecuccolt, és el is indult az óceán felé, olyan reményekkel, hogy ott végre szörfözhetnek.

Csakhogy a földlakók nem hagyhatták elszökni a levágni való ellent, ezért dobókést hajítottak az egyik srác fejébe. Persze azonnal visszamenekült mindenki a táborba – teszem hozzá, hogy teljes joggal. Most már nem maradt más választás, mint helyben maradni, és itt megküzdeni a földlakókkal. A terv egyszerű: tartsák őket kint – most egy kicsit túloztam, mert ezt tervnek nem igazán lehet nevezni. De Clarke végre előáll valami igazán merész és okos ötlettel, aminek köszönhetően a túlélés reménye is szárba szökken a Százaknak (ami inkább csupán nyolcvanegy).

We Are Grounders – Part II

A dolog pikantériája, hogy Raven súlyos sebet kapott, így pedig igen nehéz dolog babrálni a leszállóegységgel. Clarke sok mindenhez ért, de az elektronikához nem, de a földlakók már lassan a kapuk előtt állnak, és olyan dologra is szert tettek, amire sem Bellamy, sem pedig én nem számítottam. Plusz szegény kis kedvencemet megint jól megverték a földlakók – tanulság: ne kedvelj meg egyetlen szereplőt sem.

Persze az évadfináléban is akadtak ostobaságok a karakterek részéről – most komolyan, senkinek nem jutott eszébe, hogy felderítőket kéne küldeni a csoport vonulásánál? De az is csak piszok lassan esett le mindenkinek, hogy a földlakók csak szórakoznak velük, és csak a töltényeket pazarolják a földlakókra, pont, ahogyan az ellenség tervezte. Pedig mostanság Bellamy használta a stratégiai érzékét, de a földlakók töltényt fogyasztó terve sem neki, hanem Jaspernek esett le először. De a legnagyobb kérdés bennem már két epizód óta: merre van Monty? És erre végre választ is kaptam, de olyat, hogy leesett az állam!

the100.s01.e13.3

Érdekes egy évadfinálé volt ez, persze a szokásos nagyzolós és kiszámítható tettektől – gondolok itt Jahára vagy Finnre – nem volt mentes, de ennek ellenére működött. Az évad második felében szépen javuló tendenciát mutatott a The 100, ezáltal azt is elérték, hogy várjam a következő évadot – persze nem annyira, mint mondjuk egy Walking Deadet vagy Trónok harcát, de azért várom a folytatást. Remélem a második szezon sokkal jobban fog teljesíteni, és legalább olyan izgalmas lesz, mint az utóbbi epizódok.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.