Oldal kiválasztása

Lehet, hogy velem van a baj, de én komolyan nem vágom a filmet – mármint miről is szólt egyáltalán?

ananaszexpress.1

Dale Denton (Seth Rogen) bírósági idézéseket kézbesít, ennek okán pedig Senki sem rajong érte túlságosan, folyton füvezik, a barátnője Angie (Amber Heard) tizennyolc éves, aki korban nem igazán passzol hozzá. Mondhatnánk, hogy Dale él, mint hal a vízben, ami ez esetben inkább füst lenne. Legjobb barátja és egyben dílere Saul (James Franco), akivel sok időt töltenek együtt – természetesen azt is befüvezve. Aztán egyik nap Dale lát egy gyilkosságot, aminek következtében nem mehet sem haza, sem pedig a rendőrségre, így Saulnál húzza meg magát. De rövidesen kicsúszik a srácok lába alól a talaj és egy fejetlen üldözésbe, lövöldözésbe és gyújtogatásba keverednek, amiből nem biztos, hogy képesek lesznek élve kijutni.

Azt fontos leszögeznem, hogy itt minden, de tényleg minden a füvezésről szól, ez működteti a két főszereplő kapcsolatát, ez az indíték a gyilkossághoz és a későbbi mészárláshoz is. Szóval, akinek ezzel bármiféle problémája is van, az inkább hagyja a filmet a csudába és keressen egy másik vígjátékot (mondjuk itt a remek Nagyfiúk, de szigorúan csak az első film).

ananaszexpress.3

A film elég lassan pörög fel, ugyanakkor az autósüldözésnél is feszesebbek és érdekesebbek a párbeszédek (de azért az előbbiből sem lesz hiányérzetünk). Ez valóban egy agyatlan száguldás, amit a két főszereplő bőven képes elvinni a hátán az agyament dolgaikkal és szövegükkel. Mondjuk én nem röhögtem rajta annyit, de megértem, hogy bizony van benne egyfajta érdekes és kifacsart humorforrás, aminek a kedvelői bizony egekig magasztalják a filmet.

Azt meg kell hagyni, hogy nagyon eredeti az alapötlet, amit maga Seth Rogen írt, és a filmnek hála az is kiderült, hogy jól áll Seth-nek az öltöny, ellenben James Franco inkább hagyja a hosszú hajat a csudába, mert iszonyatosan néz ki vele – bár a filmhez meg pont ez kellett, szóval piros pont. A srácok között nagyon jól működik a kémia, látszik, hogy nem először dolgoznak együtt és az már számomra is örömteli, hogy nem utoljára.

ananaszexpress.2

Nem lesz a kedvencem az Ananász Expressz, de azzal egyetértek, hogy mindenkinek legalább egyszer látnia kell.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.