Oldal kiválasztása

Emlékeztek, hogy a cikksorozat elején említettem, hogy berángattam eme szép műfajba olyasvalakit, aki eddig jócskán nem volt oda érte? Nos, ez volt az egyik film, amivel belerángattam, így már csak ezért is be kellett rakni a listába.

mama2

A történet középpontjában két kislány áll, akiket a rokonaik fogadnak örökbe az anyjuk halála után. A film sokat sejtető képsorokkal indít, amint a lányokat megpróbálják elmenekíteni otthonról, valami baj van, majd a következő képkockán már csak két elvadult gyereket látunk a lakásban – hihetetlenül aranyosak egyébként. Miután a lányokat megtalálják, az apjuk ikertestvére fogadja be őket, valamint egy kicsit próbálják rendbe is szedni a két kis szöszit.  Azonban egy dologról képtelenek leszoktatni a kicsiket: hogy egy Mamának nevezett képzeltnek vélt baráttal társalogjanak. Mindeközben lassanként rájönnek a felnőttek is, hogy ez a mama-dolog nem normális és fura dolgok történnek a csöppségekkel is, melynek okán végül a nevelőanyát akarják testi sértéssel vádolni.

mama4

Ki Mama? Hát anya! Valójában egy igen átlagos, sikító szellemhez hasonló pofával operál a megjelenítése. A lányok alapvetően szerethetőek, bár nem feltétlenül teljesen logikus, ami történik velük. Legalábbis szerintem egy elvadult gyerek nem változik ilyen hamar civilizálttá és értelmessé. Ettől függetlenül kedvelem őket, szerintem jó fejek. Nem csak hátborzongató hangulatot teremt a film, de elég izgalmas is.

A látványt nem tudom, hogy dicsérjem, vagy szidjam. Valójában annyira sokszor nem látható, hogy tudjam dicsérni, de amikor a képernyőre kerül, akkor viszont jól néz ki, és hatásos is. Aminek ott kellett lennie, az ott volt, betöltötte a funkcióját, de lenyűgözni nem sikerült vele.

mama3

No, és persze, kellet egy nyálas vég. Megható, aranyos, de sose preferáltam, ha egy horrorba ilyen megható, romantikus, vagy éppen happy end véget adtak. Sikoltozni jöttem, nem könnyezni! De még úgy aránylag elfér a dolog, mert legalább a sztoriba beleillik és ebből a szempontból nem vált irreálissá. A karakterhez is remekül passzolt ez a húzás.

mama5

Nem tudom ki látta, de újabb találós kérdés: na, kivel találkoztunk a filmben? Trónok harca-fanok előnyben!

mama1

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!