Oldal kiválasztása

A múlt heti mindblowing epizód után úgy voltam vele, hogy mégis ki a fenét érdekel, hogy mi történik éppen a Falon. Persze tudom én, hogy mégiscsak a vadak százezres serege készül átvágni magát a hozzájuk mérten igencsak csekély létszámú Fekete Őrségen. Aztán az események teljesen beszippantottak, és egyáltalán nem bántam már ezt a feszes és pörgős eseményt.

tronokharca.s04.e09.1

Bizony, a Vadak támadnak, méghozzá nem is akármilyen módszerrel. Bevetnek mindent, amijük csak van: stratégiai előny, embermennyiség, brutalitás, figyelemelterelés és óriások mamuttal. Így van, jól olvastátok, a legendák igazak – nem mintha erről nem győződtünk volna meg az eddigi lassan négy évad során –, de most már a Varjak is kézzelfogható bizonyítékot kaptak arra vonatkozólag, hogy nem a Vadaktól kell igazán félni. Az óriásokban azért éreztem valami kis klingon hatást – esetleg Westerost már korábban meglátogatta ez a harcos faj?

Havas Jon pont olyan bátran viselkedett, mint ahogy azt már megszoktuk tőle, de most Sam is magára öltötte új, kemény és harcra kész jellemét. Ehhez persze jócskán hozzájárult Szegfű és a kicsi Sam is. Aeon nagymester a könyvtárban azon kevés falvédők közé tartozik, akinek van humora, ráadásul valami igen izgalmas rejtélyt is beleszőtt a mondandójába, ami felvetett bennem pár kérdést. Emlékszem, hogy a könyvben sokkal hamarabb szólt róla, de a sorozatban most hallottam először tőle – esetleg én néztem el valamit, és említette már korábban is?

tronokharca.s04.e09.2

A csata igazán brutálisra sikeredett, az emberek hullanak, mint a legyek, bár egy idő után kissé sokan is, ahhoz képest, hogy valójában mennyi ember is rontott egymásnak a Várban. Bár taktikailag éreztem benne pár hibás döntést, mert ha ezek nincsenek akkor bizony jóval hamarabb le lehetett volna zárni a dolgot. Több íjászt és több olajat a Varjaknak!

A zene egyszerűen fergeteges, nehéz eldöntenem, hogy a ritmus dobog-e úgy, mint a szívem vagy fordítva. A zeneszerző eddig is bőven kitett magáért, de ez a mostani felülmúlja minden eddigi munkáját.

Jon végső döntésével azonban nagyon nem értek egyet, és nem csak egyszerűen rossz tervnek tartom, hanem szimplán egy oltári nagy baromságnak! Vártam volna egy eszesebb, stratégiailag megfontoltabb tervet, mondjuk éppen Sam szájából, de csalódnom kellett, mert neki sem jutott eszébe semmi.

tronokharca.s04.e09.3

Mozgalmas és monumentális rész volt a mai, telve halállal, vérrel és fájdalommal. Ez az utolsó előtti epizód, ami köztudottan erősebb hatású, mint a legutolsó, amire viszont a jövő héten kerül sor, ami után egy újabb évig nem láthatjuk az amúgy számszakilag már igen megcsappant kedvenceinket.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.